6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

O2 tescillendi

Ordu Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Mustafa Yilmaz, Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl'ün önderliginde baslatilan oksijen diyari Ordu 'O2' logosunun patent enstitüsü tarafindan tescillendigini açikladi. 

Mustafa Yilmaz, Il Özel Idaresi nisan ayi ilk birlesim toplantisinda görev ve hizmet alimlarina giren her türlü iktisadi faaliyetlerde bulunmak amaciyla bütçe içi isletme kurulmasi kapsaminda yer alan 'O2' markasinin tescillendigini belirtti. 

Ordu ilinin logosuyla artik markalasma asamasina girdigini ifade eden Yilmaz, "28 Mart 2008 tarihinden itibaren patent enstitüsüne yaptigimiz basvuru sonrasinda tarama süreci baslandi. Bu asamada baska bir basvuru var mi, bu logoyla ilgili baska bir firma benzerlik arz edecek sekilde basvuruda bulunmus mu bunlar askida durdu. Sonuç itibari ile Ordu ilinin markalasma yolunda oksijen logosu patent enstitüsünde hiçbir itiraza maruz kalmadi" dedi. 

LOGONUN FİRMALARCA İLGİ GÖRMESİNİ BEKLİYORUZ

Ikinci asamada ise 3 aylik aski süresini oldugunu hatirlatan Yilmaz, "Su asamada markalasma yolundaki 'oksijen diyari Ordu' logolu marka patent enstitüsü tarafindan tescil edildi. Logomuz enstitüde tarama süresi ve askida oldugu süre içerisinde yurt içinde veya yurt disindan çesitli firmalar alinan bilgilere göre basvurarak bu logoyu ne sekilde kullaniriz çalismasina girdiklerini duyduk" diye konustu.

Çok yakin zamanda çesitli firmalar tarafindan logonun kullanilmasi için tekliflerin gelecegine inandigini dile getiren Yilmaz, "Önümüzdeki dönemde ilimizde üretilen her seyin disina bu marka kullanilmak suretiyle Il Özel Idaresi para kazanma pozisyonuna geçecektir. Çok yakin zamanda bu logonun bir takim firmalar tarafindan kullanilmasiyla ilgili tarifenin ne olacagi konusunda teklifler gelecek" seklinde konustu.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 15:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?