6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

OBKT perdesini gururla açtı

Türkiye'de 45 yıldır perdelerini kapatmayan ender tiyatrolardan biri olan Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBKT), 2008-09 sezonunu muhteşem bir oyunla açtı.


OBKT, yeni sezonu Oktay Arayıcı'nın yazdığı Ali Kemal Tandoğan'ın yönettiği 'Seferi Ramazan Bey'in Nafile Dünyası' adlı oyunla 'perde' diyerek açtı. Büyük beğeni toplayan oyunun galasına başta Belediye Başkanı Seyit Torun, Jandarma Komutanı Albay Celal Çürek, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, İl Genel Meclis Başkanı Şanser Şahin, daire müdürleri ve sanatsever davetli topluluğu katıldı. İki bölümden oluşan müzikal oyunun sonunda ilginç bir sürpriz yaşandı. 45 yıldır perdelerini kapatmayan OBKT'nin 1964 yılında kurucusu olan ve oyunu izlemeye gelen emektar Uğur Gürsoy da yetiştirdiği ve yetişmesine emek verdiği gençlerin bir takım oyunu halinde muhteşem bir oyun sergilemesini gözyaşlarıyla izledi. Oyunun sonunda oyuncuları tek tek tebrik eden ve onlara bir buket çiçek takdim eden Gürsoy, zaman zaman duygulanarak konuşmakta zorluk çekti.


Oyunun sonundaki ikinci sürpriz ise, Belediye Başkanı Seyit Torun'dan geldi. Türkiye'de tiyatro dünyasının tek yayın organı olan 'Tiyatro..Tiyatro' dergisi tarafından verilen ödülü OBKT ekibine takdim etti. "Ben Belediye Başkanı olarak bu ödülü aldım ama bu ödülün gerçek sahibi bu oyunculardır" diyen Başkan Torun, "Sizlere olan güvenimizi boşa çıkarmadınız. Hepinizi tebrik ediyorum" diye konuştu. Oyun sonunda davetliler tüm kadroyu ayakta alkışladı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 11:47:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ŞEMSETTİN CÖDEL IP: 88.236.160.xxx Tarih : 12.11.2008 16:26:46

Geçen yıl kuzguncuklu fazileti izlemiştim çok güzeldi. OBKT zaten hep iyi işler yapıyorlar! başarılarının devamını dilerim.