6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

ODÜ geleceğe hazırlanıyor

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, üniversite olarak diğer üniversitelerden kampüs ve arazi bakımından daha şanslı olduklarını söyledi.


İhlas Haber Ajansı (İHA) Samsun Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında ODÜ'nün çalışmaları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Kefelioğlu, 15 yıllık planın hazır olduğunu belirtti.

Mevcut üniversite sahasında yıllar içinde inşa edilecek fakültelerin yerlerinin belirlendiğini, sırayla inşaatlara başlanacağını belirten Kefelioğlu, "Fen edebiyat fakültesinin temelinin atılması için temelinin güçlendirilmesi çalışmaları başladı. Bu temelde 12 metre boyunda 170 adet beton kazık çakılacak ve depreme karşı güçlü hale gelecek. Ana rektörlük binasının temeli Aralık ayında atılacak. Tıp fakültesi hastanesi ve morfoloji binasının temelini gelecek yıl atıyoruz. Tüm fakültelerimizin arası birbirine 50-100 metre olacak ve öğrenciler iç içe, tüm kullanım alanlarından ortak yararlanacaklar. Üniversite kampüs alanımız uzun vadede daha da genişleyebilecek alana sahip. Dolayısıyla diğer üniversitelerin fakülte ve diğer binaları birbirinden çok uzaklarda, farklı ilçelerde iken, bizde iç içe ve adeta şehir gibi olacak. Biz diğer üniversitelerden daha şanslıyız. Yıllar içinde kampüsümüz şekillendikçe daha çok şanslı olacağımız ortaya çıkacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 14:03:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şimal yüksel IP: 62.248.16.xxx Tarih : 7.11.2008 01:40:56

sayın hocamın çok güzel planlar yaptığını düşünüyorum ama birşeyi hatırlatmak istiyorum hocam Tıp fakültesi hastanesi ni diğer binalardan farklı bi yere yapmalısınız çünkü diğer fakültelerle aynı yerde olunca kampüs te öğrenciden başka bin türlü insan olabiliyo ilerde kartlı giriş sistemi yada o zamana kadar ne çıkarsa o türden bişe düşünüyorsanız bunu gözardı etmeyin ii çalışmalar...