6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

ODÜ Rektörü'nden ilginç açıklama

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, ODÜ'nün 20 yıl yer sıkıntısı yaşamayacağını belirterek, “Örnek olarak gösterilen 25 bin dönümlük Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi 12 Eylül zihniyetiyle yapılmıştır, o kadar alana gerek yok” dedi.


ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Cumhuriyet kampüsünün yerinin doğru seçilemediği ve yer sıkıntısının yaşandığı eleştirilerini değerlendirdi. Ellerinde 15 yıllık planların bulunduğu ve birçok üniversitenin kampüs alanından çok daha büyük arazilerinin bulunduğunu belirten Prof. Dr. Kefelioğlu, istimlak edilecek arazi ile birlikte ODÜ'nün 400 dönümlük yerinin bulunduğu kaydetti.

Cumhuriyet kampüsünün yer seçiminde yanlış yapılmadığını bazı üniversitelerden örnekler veren Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, "Zonguldak Karaelmas Üniversitesi 90 dönümlük arazi üzerine tüm fakültelerini kurmuştur. Ortak öğrenci yemekhanesi, yurt binaları ve lojmanlar var. Ayrıca rektörlük binası ve helikopter pisti de vardır. Bizim şuan 400 dönüm arazimiz var ve bize 20 yıl yeter. Ancak ODÜ'nün yer sıkıntısı yaşadığı ve Cumhuriyet kampüsünün uygun yere yapılmadığı yönündeki eleştiriler geliyor. Bunlar tamamen sanal ve yersiz tartışmalardır. Çıkıp bu konuları benimle birlikte tartışsınlar" diye konuştu.


Bu konuda örnek verilen Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde 12 Eylül zihniyetinde yapıldığını ve bunun savunulacak bir yanının olmadığını ifade eden Prof. Dr. Kefelioğlu, "Bu konuda örnek verilen Ondokuz Mayıs Üniversitesi 25 bin dönüm arazi üzerine yapılmıştır. 25 bin dönümün en az 15 bin dönümü ormandır. Bu üniversiteler 12 Eylül zihniyetiyle yapılmış üniversitelerdir. Yani iki fakültesi arası arabayla en az 10 dakika olacak. Çünkü öğrenciler bir araya gelip eylem yapmasınlar. Ordu Üniversitesi'nde biz iki fakülte arasını 50-100 metre yapacağız. Fark sadece budur. Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde iki fakülte arasını yaya olarak yarım saatte gidilebilir. Bunun bana biri izahını yapsın" şeklinde konuştu.


Bu tür tartışmalara girmek yerine mevcut arazilerin doldurulması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Kefelioğlu, şunları kaydetti: "Yine 53 yıllık Karadeniz Teknik Üniversitesi 80 dönüm. Şuan 200 dönüm alan bizim malımız. Yani ODÜ'nün 20 yıl yer sorunu yoktur. 20 yıl sonrada istimlak ederiz ne yapalım. Ancak şimdi biz var olanı bir dolduralım. Bana önümüzdeki 8 yıllık yatırım planına bu alan yetmeyeceğini bana ispatlasınlar haklısınız diyeceğim."

İha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 14:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?