7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

ODÜ Rektörü'nün kampüs sıkıntısı

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, ODÜ'nün fiziki olarak yanlış kurulmuş bir üniversite olduğunu söyledi. 

Üniversite denildiğinde kampus alanında fakültelerin olduğunu çevrede meslek yüksekokullarının yer aldığını bir yapının akla gelmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, ancak ODÜ'nün bu ikilemden kurtulamadığını kaydetti. 

Bir kampus alanında en fazla 7 ya da 8 fakülte olabileceğini ifade eden Prof. Dr. Kefelioğlu, ODÜ'nün iki fakültesinin eksik olduğunu belirterek, "Ordu Üniversite düşünüldüğünde fakültelerinin biri Ünye diğeri Fatsa'da. Baştan iki fakülte eksik başlıyorsunuz. Fen Edebiyat Fakültesi de Perşembe'de bulunuyor. Buraya ilk geldiğimde Perşembelilerle büyük sıkıntılar yaşadım. Ancak bu sorunu da aştık. Kampus alanına bina yapılır yapılmaz Fen Edebiyat Fakültesi'ni kampus içine taşıyacağım. Yoksa kampusun ne anlamı olur. Ama Ünye Fatsa'nın önünde ilçe adları yazdığı için onları kampus alanları içerisine taşımamız mümkün değil. Bu iki fakülte oldukları yerde kalacak" dedi.

"ÜNİVERSİTE KÜLTÜRÜ ÖNEMLİ"
Fakültelerin kampus dışında olmasının istenmeyen bir durum olduğunu, ancak bunun Türkiye'deki tüm üniversitelerin bu sıkıntıyı yaşandığını dile getiren Prof. Dr. Kefelioğlu, "Bu istediğimiz bir şey değil ama Türkiye'de bu durumda olmayan üniversitede yok. Hepsi aynı kaderi paylaşıyor. Şartlar yerine geldiği sürece ilçelerimize meslek yüksek okulları açmak istiyoruz. Ama bir şeyin çok iyi anlaşılmasını istiyorum, elbette ki gelen öğrencilerimizin de üniversite kültürünü yaşayabileceği yerlerin olması çok önemli. Ancak bu şekilde üniversiteye kaliteli öğrencileri çekebilirsiniz" diye konuştu. 

Giresun Üniversitesi Rektörlüğü'ne halk tarafından 2 milyon YTL verildiğini hatırlatan Prof. Dr. Kefelioğlu, bu durumdan hiç şikayetçi olmadığını, çünkü Ordulunun ODÜ için elinden geleni yaptığına inandığını da kaydederek, "Benim inandığım yardım iki şekilde olur. Bunlardan bir tanesi parasal olur. İkinci olarak ve en önemli yardım önünüze engel çıkmamasıdır. Bundan daha büyük yardım olamaz. Köstek olmamak en büyük yardımdır. Bu nedenle Ordu'dan çok memnunum. Ordu destek vermek adına her şeyi yapıyor. Aynı şekilde vekillerimizle de bu açıdan şu ana kadar hiç bir problem yaşamadık" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 15:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
arzu akyol IP: 88.224.17.xxx Tarih : 8.10.2008 20:33:58

ben okulunuz ordu unıversıtesını kazandım ama kayıt yaptıramadım bana yardımcı olurmusunuz okul kaydı zamanı kaydı gecırdım kaydı gecırdıgım için hasta oldum sıkıntıdan gıdemedım okula dıye 2.donem okula kayıt yaptırılıyosa veya sımdı yapılıyosa okula kayıt yaptırmak istıyorum yardımcı olursanız cok sevınıcem.....