7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

ODÜ şantiyeye döndü

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, 2 yılda morfoloji ve eğitim fakültesi dahil 6 binanın inşaatına başlanacağını söyledi.


Eğitim-Sen Genel Merkez yöneticilerinin ziyareti sırasında konuşan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, inşaat çalışmalarıyla bir şantiyeyi andıran kampus içerisindeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kaliteli bir eğitimin verilmesi için kapılı mekan sorunun çözülmesi adına çalışmalarının sürdüğünü belirten Prof. Dr. Kefelioğlu, "Şu an iki binanın temeli atıldı.

Ayrıca rektörlük binası dahil iki binada ihale aşamasında. Önümüzdeki yıl burada 4-5 tane binanın bitmiş olduğunu göreceğiz" dedi.
Üniversitenin bu kadar kısa bir sürede bu kolay büyük bir yol almasının kolay bir iş olmadığını ifade eden Prof. Dr. Kefelioğlu, şöyle konuştu: "Kampüs kuruyoruz bu nedenle üniversitemiz şu an şantiye gibi olacak. Sadece burası değil üniversitemizin tüm yerlerinde çalışmalar devam ediyor. Her yerde bir şantiye havası olduğu görülecek. Çünkü büyük onarım projeleri devreye girdi. Zeminden alt yapı ve üst yapıya kadar bütün onarımları yapıyoruz.

Üniversitemizde önce öğrencilerimizin başını sokacağı sağlıklı yapılar oluşturmak zorundayız. Bu çalışmalar kapalı mekan sorununu çözmek için yapılan çalışmalardır. Örneğin hijyenik olmayan yemekhanelerimiz, çatılarımız, kaldırımlarımız ve alanlarımız çok kötüydü. Özellikle meslek yüksek okullarındaki bu çalışmalar yıl başına kadar bitmiş olacak. Ancak kampüs alanındaki çalışmalar daha 20 yıl sürer. Güzel olan ilk yılda üç büyük projeyi hayata geçirmektir. Bu kolay bir iş değil. Önümüzdeki yıl kapalı spor salonu, morfoloji ve eğitim fakültesi binası olmak üzere üç büyük projeyi daha hayata geçireceğiz."

İha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 14:53:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?