7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

ODÜ'de 'Böcek' konferansı

İsveç Lund Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Olle Anderbrant , Ordu Üniversitesi (ODÜ) Meslek Yüksek Okulu (OMYO) öğrencilerine "Böcek Kimyasal Ekolojisi" konulu bir konferans verdi.


OMYO salonunda gerçekleştirilen konferansta, böcek kimyasal ekolojisi konusunda bilimsel açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Anderbrant, böcek takibinde kullanılan tuzaklarla ilgili bazı konuların altını çizerek, özellikle depo hastalık etmeleriyle, çalışmada uygulanan baskılama metotlarını değerlendirdi.

Semikimyasal grubunda yer alan çiftleşme feromonlarının böcek popülasyon takibinde ve mücadelesinde kullanımı konusunda bağlı bulunduğu üniversitedeki çalışma grubunun gerçekleştirdiği araştırmaları anlatan Prof. Dr. Anderbrant, "feromon grubu olarak tanımladığımız çiftleşme feromonlarını un güvesi gibi yaygın depo zararlıları ile mücadelede kullanıldı ve başarılı sonuçlar elde edildi. Kullanılan feromon bileşikler ABD'de kayıtlı olarak ilgili böceklerle mücadelede halen kullanılmaktadır" dedi.
Konferans sonunda Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Prof. Dr. Olle Anderbrant'a günün hatırası olarak bir hediye takdim etti.

İha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 17:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?