6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

ODÜ'nün binasını İMKB yapacak

Kuruluşundan itibaren büyüme ve kampüs oluşturma çalışmalarının sürdüğü Ordu Üniversitesi'nde (ODÜ) rektörlük binasının İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ortaklığında inşa edileceği açıklandı.


AK Parti Ordu Milletvekilleri Mustafa Hamarat ve Ayhan yılmaz, ortak yaptıkları açıklamada, İMKB ile MEB arasında yapılan bir protokol gereği Ordu Üniversitesi'ne şehrin tarihi ve kültürel dokusuna uygun mimaride bir rektörlük binasının yapılacağını belirttiler. Her geçen gün büyüyüp gelişen ve markalaşma yolunda önemli adımlar atan Ordu Üniversitesi'nin emin adımlarla hedefe gittiğini belirten Hamarat ve Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversitelerin fiziki mekanlarına katkıda bulunmak amacıyla, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e verdiği talimat sonucunda İMKB ile bir protokol imzaladığını kaydettiler. Hamarat ve Yılmaz, "Yapılan bu protokol gereği toplam 7 üniversiteye rektörlük binası yapılacak. Bunlardan biri de Ordu Üniversitesi rektörlük binası olacak" dediler.
AK Partili vekiller, çok amaçlı rektörlük binasının hem Ordu'nun mimari özelliklerini yansıtacağını hem de ODÜ'nün kurumsal kimliğine önemli katkı yapacağını söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 18:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?