7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

OGD en aktif günlerini yaşıyor

Ordu Gazeteciler Derneği (OGD), kurulduğu 1984 yılından bu yana en aktif dönemini yaşıyor.

Bugüne kadar bağışlarla ve 'ödenmeyen' dernek aidatlarıyla ayakta durmaya çalışan Dernek, Türkiye'de ilk kez uygulanan dağıtım şirketi sayesinde kasasına gelir sağlayacak duruma geldi.


2008 yılı başında gerçekleştirilen seçimle Recep Aydın'ın başkanlığa seçilmesinin ardından atağa geçen Ordu Gazeteciler Derneği, yeni yönetimin göreve başlamasının akabinde ilk olarak sosyal tesis binasını değiştirdi. Yıllarca Ordu Belediyesi'nin bağışladığı tek katlı binada bulunan OGD, şehrin en işlet caddesi olan Sırrı Paşa Caddesi üzerinde yeni binasına taşındı. Daha geniş ve sosyal hizmet imkanı bulunan her türlü konforun sağlandığı binada lokal, mutfak, çalışma odaları, yönetim odası bulunuyor. Beş adet bilgisayarın bulunduğu dernekte, basın mensupları bürolarına gitmeden haber geçişi sağlayabilecek her türlü teknik imkanı kavuşturuldu.

SOSYAL FAALİYETLER ARTTI
Sosyal faaliyetlere de ağırlık veren dernek yönetimi, tarihinde ilk kez iftar yemeği verdi. Ramazan ayında gerçekleştirilen iftar yemeği basın dünyası, protokol ve sivil toplum örgütlerini bir araya getirdi. Yine Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği (TFFHGD) tarafından düzenlenen kurumlar arası futbol turnuvasına katılan OGD futbol takımı, 'en centilmen takım' unvanı aldı. OGD, ayrıca Ordu'da tenis sporuna olan ilgiyi destekleyerek 'Tenis Turnuvası' düzenledi ve bunu geleneksel hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Şehrin ve bölgenin en önemli geçim kaynağı özelliğini taşıyan fındık ürünü konusunda geniş kapsamlı iki rapor hazırlayan ve devletin üst kademelerine gönderen OGD'nin raporları, hükümetin gelecek yıl ile alacağı kararlarda referans olarak kullanılmak üzere değerlendirilmeye alındı. Dernek ayrıca, siyasi, bürokrat ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini 15 günde bir kendi binasında düzenlenen kahvaltılarda basın mensupları ile buluşturuyor. Bu toplantılar ile şehrin elit kesimlerinin görüşleri kamuoyuna iletiliyor.

TÜRKİYE'DE BİR İLK
Bütün bunların yanı sıra OGD, Türkiye'de ilk kez denenen bir çalışmaya imza attı. Gazetelerin dağıtım ve dağıtıcı sıkıntısını çözüme kavuşturan Dernek, 'Ordu Dağıtım' adı altında bir şirket kurdu. Şirket, şehirde bulunan gazetelerin dağıtımını cüzi bir miktar karşılığında üstlendi. Bu yöntemle sürekli sorun olan dağıtım ve gazetenin aboneye ulaşmaması durumu ortadan kaldırıldı ve gazetelerin 'dağıtım-dağıtıcı' giderleri yüzde 40 oranında indirildi.


Ordu Gazeteciler Derneği Başkanı Recep Aydın, 22 yıldır basın camiasının içinde bulunduğunu, haftalık gazete, aylık dergi ve günlük gazete çıkarma çalışmalarında bulunduğunu hatırlatarak, basın camiasının sorunlarını yakından bildiğini söyledi. Bu süre içinde basın camiasının ve gazetecilerin yaşadığı sorunları yerinde ve zamanında gördüğünü kaydeden Aydın, "Göreve gelir gelmez öncelikle gazeteci arkadaşların dernek binasına devamını sağlamayı hedef edindik. Binayı değiştirdik ve teknik donanımla zenginleştirerek cazibeli hale getirdik. Sosyal faaliyetlerimiz ve rutin ziyaretlerimizle kamuoyunda, protokol, sivil toplum ve kamuoyu nezdinde OGD diye bir derneğin var olduğunu göstermeyi amaçladık. Henüz göreve gelişimizin birinci yılı dolmadan bu çabamızın karşılığını aldık. Bunlar henüz başlangıçtır. Gerek derneğin gerekse basın camiasının daha saygın konuma getirilmesi için üzerimize düşen görevi yapacağız" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 14:14:40
Güncelleme :12 Kasım 2008 Çarşamba 14:35:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?