6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Öğrenciler ve şoförler sorunları tartıştı

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören öğrenciler ile şehir merkezinde hizmet veren dolmuş hattı temsilcileri bir araya gelerek 'öğrencilerin ulaşım sorununu' tartıştı.

Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda öğrenciler, hat temsilcilerine sorularını ilettiler.

Öğrencilerin genel şikayetleri, hatların belli noktalarda çok yavaş gittiği, fazla yolcu alındığı, bunun sonucunda ayakta giden yolcunun da oturan yolcunun da sıkıntı yaşadığı, bazen güzergahların değiştirilerek yolun uzadığı, hatta dolmuşların çok seyrek geçtiği, dolmuşlardaki telsiz anonslarından dolayı şoförlerin dikkatlerinin dağıldığı gibi ortak noktalarda birleşti.

Dolmuşların gece saat 23.00'te son seferini yapmasını da eleştiren öğrenciler, "En son hat saat 23.00'de. Biz bir arkadaşımızın doğum gününe gidecek olsak onun telaşına düşmekten, eğlenemiyoruz bile. Sırf bu yüzden asosyal bir hayat yaşadığımız söylenebilir. Aslında bu durumdan Ordu esnafı hatta sizler bile zararlı çıkıyorsunuz. Çünkü bizler bir yere eğlenmeye gidecek olsak bu sorun yüzünden ya gitmekten vazgeçiyoruz ya da dolmuşa binmiyoruz" dediler.


Bu şikayet üzerine Ordu Dolmuş Şoförleri Kooperatif 2. Başkanı Orhan Duman Pazartesi gününden itibaren nöbetçi araçların son hareket saatinin 24.00 olacağı sözünü verdi. Toplantıda ayrıca Ordu Meslek Yüksekokulu’na bir şikayet kutusu yerleştirilmesi kararı alındı. Hat temsilcileri ayrıca öğrencilerin rahatsız oldukları veya şikayet edecekleri dolmuş şoförlerinin plakasını kendilerine bildirmesini istedi

İha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 18:28:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?