6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Öğrencilere çevre bilinci aşılanıyor

Ordu İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tespit edilen pilot okullarda öğrencilere çevre bilinci anlatılıyor.


Çevre ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenen eğitimlerde Ordu'da merkez ilçede 4, diğer 18 ilçede 36 adet olmak üzere toplam 40 adet ilköğretim okulunda eğitim veriliyor. Derslerde katı atıkların değerlendirilmesi ve geri kazanımı, bilinçli tüketim alışkanlıklarının kazandırılması ve tasarruf bilincinin geliştirilmesi, biyolojik çeşitliliğin korunması, ormanın önemi, faydaları ve ağaçlandırmanın yararları konularında eğitim veriliyor.


Bu çalışmalar esnasında öğrencilere, çevrenin tanımı, çevre kirliliğinin çeşitleri, hava kirliliğinin ne olduğu, kaynakları, önlemek için alınacak tedbirler, etkileri, su kirliliğinin ne olduğu, sebep olan faktörler, önlemek için alınacak tedbirler, toprağın önemi, toprak kirliliğine sebep olan faktörler, gürültü kirliliğinin ne olduğu, azaltmak için alınacak tedbirler, katı atıkların çeşitleri, bertaraf yöntemleri hakkında bilgiler veriliyor.

Bilgilerin yanı sıra ayrıca geri dönüşümün ne olduğu, yararları, geri dönüşecek ambalaj malzemeleri, ambalaj üzerindeki işaretler, ormanın tanımı, faydaları, ormana zarar veren unsurlar, ağaç türleri, fidan dikimi ve önemi sözlü ve görsel materyaller ile desteklenerek anlatılıyor. Sunumun sonunda konu ile ilgili öğrencilere kısa filmler izlettiriliyor.

İha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 15:06:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?