7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Öğretmen Evi'nin yıkımında gerginlik

Ordu’nun Ünye İlçesi’nde, okul olarak yaptırılan ve 8 yıldır Öğretmen Evi olarak kullanılan 103 yıllık binanın ‘kaçak ve ruhsatsız olduğu’ gerekçesi ile belediye ekipleri tarafından yıkılması sırasında gergin anlar yaşandı.

Yıkıma karşı çıkan bir grup öğretmenin binayı terketmemesi üzerine gelen Kaymakam ve Belediye başkanı, öğretmenleri sakinleştirerek dışarıya çıkmalarını sağladı.

Ünye Cumhuriyet Meydanı’ndaki çevre düzenleme çalışmaları kapsamında yıkılması planlanan kaçak ve ruhsatsız olduğu belirtilen Ünye Öğretmen Evi’nin yıkımı gergin anların yaşanmasına neden oldu. Öğretmen Evi’ni yıkmak için harekete geçen belediye zabıta ekiplerine öğretmenler tepki gösterdi. 3 katlı Öğretmen Evi’nden dışarı çıkmayarak görevlilere zor anlar yaşatan öğretmenleri ikna etmek için bölgeye Ünye Kaymakamı Osman Günaydın ve Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu geldi. Güçlükle sakinleştirilen öğretmenler dışarıya çıkarıldıktan sonra bina ekiplerce yıkıldı.

103 YIL ÖNCE OKUL OLARAK YAPILDI

1905 yılında Tokatlızade Müftü Hasan Fehmi’nin oğulları Muallim Ahmet Efendi ve kardeşi Muallim Hacı İbrahim Hakkı Efendi’nin öncülüğünde halkın yardımıyla okul olarak yapılarak 1906 yılında eğitim öğretime başlanan bina, 2000 yılından bu yana Öğretmen Evi olarak hizmet veriyordu.

İl Özel İdaresi’ne ait bina, 2000 yılında Ünye Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilerek, 8 yıldır Öğretmen Evi olarak faaliyet gösteriyordu. Emekli öğretmen Zerrin Beşlioğlu “Yıkmayın” diye feryat ederek, “Emekli bir öğretmen olarak üzüntülerimi bildiriyorum. Burası bir öğretmen evidir. Bir okuldu, öğretmen evi oldu ve yıkılıyor. Çok üzgünüm. Üzüntülerimi belli ediyorum. 30 yıldan fazla öğretmenlik yaptım, böyle şey görmedim. Ünye’ye bu acıyı yaşatmayın” diyerek, tepki gösterdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe merkezinde pansiyon olarak kullanılan belediyeye ait binayı Öğretmen Evi olarak düzenleyerek hizmete açacak.

Milliyet
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 16:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?