7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Öğretmenevine yıkım kararı

Ordu'nun Ünye ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi çerçevesinde yıkım kararı aldığı ve ruhsatsız olduğu belirlenen öğretmenevinin yıkımı için giden belediye ekipleri, öğretmenlerin direnişiyle karşılaştı. 

Daha önceden Anafarta İlköğretim Okulu olarak kullanılan bina, okulun yeni binasına taşınmasıyla boşaltıldı ve kaymakamlık tarafından bir süre kullanıldı. Daha sonra da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binayı öğretmenevi olarak kullanmaya başladı. Ünye Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Meydanı Projesi kapsamında öğretmenevinin yıkılarak meydana dahil edeceğini tebligatla öğretmenevi idaresine bildirdi. 

Ruhsatsız olduğu tespit edilen binaya iş makineleriyle birlikte yıkım ekibini gönderen Başkan Ahmet Arpacıoğlu, ekiplerin direnişle karşılaşması üzerine olay yerine kendisi de gitti. Öğretmenler, öğretmenevinden dışarı çıkmayı kabul etmeyerek belediye ekiplerine direndi. Başkan Arpacıoğlu, öğretmenleri dışarı çıkma konusunda ikna etmeye çalıştı. Buranın yasal süreç çerçevesinde yıkılacağını herkesin bildiğini belirten Başkan Arpacıoğlu, daha sonra olay yerinden ayrıldı. Belediye yıkım ekiplerinin olay mahallinden ayrılmaması üzerine Kaymakam Dr. Osman Günaydın devreye girdi.
 
Olay yerine gelen Kaymakam Günaydın, yıkım ekiplerine direnen öğretmenlerle konuşup onları sakinleştirdi. Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu'yla da konuşarak soruna çözüm arayan Kaymakam Günaydın, olayın yasal olarak ne yapılması gerekiyorsa yapılacağını, konunun büyütülmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Öğretmenevi boşaltıldıktan sonra cuma günü yıkılacak" dedi. 

Daha sonra belediye yıkım ekipleri olay yerinden ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 09:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tolga IP: 88.254.190.xxx Tarih : 19.04.2008 10:36:03

Bence yanlış sadece ünyedeki ögretmen evi ruhsatsız deildir. ve ögretmenlerimize helal olsun.