6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Öğretmeninin müdürü oldu

Ordu'da 1989 yılında öğretmenliğe başlayan ve yıllarca bir çok okulda yöneticilik yapan Şahin Sevinç, ilkokul öğretmeninin görev yaptığı okula müdür olarak atanınca mesai arkadaşı oldular.


1972 yılında merkez ilçeye bağlı Arpaköy İlkokulu'na öğretmen olarak atanan ve 3 yıl süreyle görev yapan Perihan Öztürk, yıllarca başka illerde görev yaptıktan sonra 1994 yılında yeniden Ordu'ya atandı. Burada 14. yılındayken okula müdür olarak atanan Şahin Sevinç'in göreve başlamasıyla ilginç bir tablo ortaya çıktı. Şahin Sevinç'in 1972 yılında Arpaköy'de öğrencisi olduğu ortaya çıkan Perihan öğretmen, hem gururlandı hem de şaşkınlığını gizleyemedi.
Öğrencisini 37 yıl sonra karşısında müdür olarak gören Perihan Öztürk, bu tablodan oldukça gururlandığını söyledi. Şahin Sevinç'i gayet başarılı bir öğrenci olarak hatırladığını belirten Perihan Öztürk, "Arpaköy'de 3 yıl öğretmenlik yaptım. Sonra başka yerlere tayinim çıktı. Yıllar sonra Güzelordu İlköğretim Okulu'na atandım. Yeni müdürün kararnamesi gelmiş dediler. Kim olduğunu öğrenince 'O benim öğrencim' dedim, herkes şaşırdı. Gelsin bakalım beni tanıyabilecek mi diye düşündüm. Geldiğinde hayırlı olsuna gittik. Birbirimizi tanıdık, kucaklaştık. Beraber çalışacağımız için gerçekten mutluyum. Benim açımdan hiç bir sakınca yok" dedi.


Müdür olarak atandığı okulda ilkokul öğretmeni ile karşılaşan Şahin Sevinç ise odasına her girişinde Perihan Öztürk'ün elini öpüyor. Perihan öğretmenin kendisinde çok emeği olduğunu belirten Şahin Sevinç, "İlginç bir tesadüf gerçekten. Kendisi 1972 yılında öğretmenimdi. Daha sonra okuldan ayrıldık, o da bizden ayrıldı. Okul ve iş hayatımız derken aradan yıllar geçti birbirimizi unuttuk. Bu okula atandığımda öğretmenimin burada olduğunu bilmiyordum. Göreve başladığım zaman karşımda görünce bir an şaşırdım. Çok farklı bir duygu. Elimizden tutup yazı yazmayı öğretmiştir, bende çok emeği vardır. Bugün bile proje ve okul ile ilgili konularda hala ona sorar danışırım. Onu hala elim kolum, gözüm gibi görüyorum. Desteğini hiç esirgemiyor. Ne kadar yönetici-öğretmen mesafesi var ise de ben onu hala öğretmenim diye görüyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 10:54:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Asım CANLI IP: 213.148.66.xxx Tarih : 4.12.2008 06:32:00

Okurkan duygulandım. Gerçekten çok güzel bir olay yaşanmış.