7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Okan Yılmaz sahalara döndü

Bank Asya 1. Lig takımlarından Orduspor'da top koşturan eski gol kralı Okan Yılmaz, uzun bir sakatlık döneminden sonra sahalara döndü.
 
Sezon başından bu yana forma giyemeyen eski gol kralı, mor-beyazlı forma altında çıktığı ilk maçta atılan tek golün asistini yaparak taraftarın takdirini topladı. 

Futbola 1996 yılında İnegölspor'da başlayan ve sahalarda bulunduğu yıllar içerisinde sadece bir kez kırmızı kart gören Okan Yılmaz, 9 sezon oynadığı Bursaspor'da 2000-2001 sezonunda 31 maçta 23 gol atarak, Jardel, Andersson ve Nouma gibi yıldız futbolcuları geride bırakarak gol krallı oldu. 2001-2002 sezonunda ligi 13 gol atarak tamamlayan golcü futbolcu, 2002-2003 sezonunda ise 34 maçta attığı 24 golle, bir sezon aradan sonra tekrar krallık tacını giydi.
 
A Milli Takım'a ilk kez 2003 yılında 2004 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçları için çağrılan Okan Yılmaz, ay-yıldızlı formayı ilk kez Makedonya maçında giydi. 2003 yılında Fransa'da düzenlenen 6. FIFA Konfederasyon Kupası maçları için Şenol Güneş tarafından A Milli Takım'a çağrılan Okan Yılmaz, burada ay-yıldızlı formayla 3 gol kaydetti. Milli takımın grup maçında ABD'yi 2-1 yendiği karşılaşmada beraberliği getiren golü atan Okan, 2-2 sona eren Brezilya maçında milli takımın gollerini Gökdeniz ile birlikte kaydetti. Fransa ile oynanan yarı final maçında milli takımın kazandığı penaltı atışını dışarı atan Okan Yılmaz, üçüncülük maçında ise Kolombiya'ya karşılaşmanın son dakikalarında attığı golle ay-yıldızlı ekibi 3.'lüğe taşıdı. 

2003-2004 sezonu başında Bursaspor'dan ayrılma kararı alarak Fransa'nın Marsilya Kulübü'yle sözleşme imzalayan Okan Yılmaz, bu transferden vazgeçerek tekrar yeşil-beyazlı kulübe döndü. Kaptanlığını yaptığı Bursaspor ile 2. Lig'e düşme şoku yaşayan Okan Yılmaz, 2004-2005 sezonunda attığı 25 golle 2. Lig'de gol kralı oldu. 

2005-2006 sezonunda Malatyaspor'a transfer olan golcü futbolcu, sarı-kırmızılı formayla 4 gol attı. Devre arasında transfer olduğu Konyaspor'da da 4 gol atarak, sezonu 8 golle tamamladı. 

2006-2007 sezonunda Sakaryaspor'a transfer olan ve buradaki tek golünü Fenerbahçe'ye atan Okan Yılmaz, daha sonra transfer olduğu Diyarbakırspor'da da eski performansını gösteremedi ve bu kulüpten de kısa sürede ayrıldı.

SEZONUN İLK MAÇINDA ASİST
Ligin devre arasında Bank Asya 1. Lig'de Play-Off mücadelesi veren Orduspor'a gelen Okan Yılmaz, uzun bir sakatlık döneminden sonra ilk kez geçen hafta forma giydi. Gaziantep Belediyespor maçında Orduspor'un attığı tek golün asistliğini yapan Okan Yılmaz, mor-beyazlı forma altında Süper Lig'e çıkacaklarına inandığını söyledi. İHA'ya açıklamalarda bulunan Okan Yılmaz, Bursaspor'da gol kralı olduğu dönemde kendisini büyük takımların transfer etmek istemesine rağmen yeşil-beyazlı takımda kalmasının sebebini 'Bursaspor sevgisi' olarak yorumladı. Bursaspor'da ikinci lig dahil 3 kez gol kralı olduğunu, 15 kez milli takıma seçildiğini, yüzler kulübüne girdiğini belirten golcü oyuncu, "Bursaspor'la çok özdeşleşmiştim. O zaman çok büyük transfer teklifleri almama rağmen orada mutlu olduğum için Marsilya'dan vazgeçtim. Aslında Marsilya hikayesi birazda menajerlerden dolayı oldu. Ben Bursa'da mutluydum" dedi.

"MİLLİ FORMA ARTIK ZOR"
Bursaspor'da oynadığı dönemde coşkulu 30 bin kişiye oynadıklarını ve bu tablonun kendisini kamçıladığını belirten Okan Yılmaz, yeşil-beyazlı kulübün ardından gittiği Malatya, Konya, Diyarbakır'da bu atmosferi yakalayamadığını belirtti. Bir futbolcunun saha atmosferi ve çim düzeyi uygun olursa çok iyi oynayacağının altını çizen Okan Yılmaz, "Çünkü futbolcu saha iyi olursa oyundan zevk alır. Halı sahada çalışmak futbolcunun en korktuğu bir durumdur. Ben futbol hayatımda hiç halı sahada top oynamadım. 

Suni sahada yaptığımız antrenmanlarda kasıklarımdan sakatlandım. Şu an çok güzel bir çim sahada çalışıyoruz. Bu sahada büyük keyif alıyorum. Antrenman eksiğimi yavaş yavaş kapatıyorum. Ordu'da coşkulu bir taraftar topluluğu var. Bende Trabzonlu olduğum için insanların futbola karşı sempatisini, sevgisini çok iyi anlıyorum. O aradığım coşku ve havayı burada da yakalıyorum. Geçen hafta ilk 11'de çıktım ve golün asistini yaptım. İnşallah taraftarın güvenini boşa çıkarmadım" diye konuştu. 

Milli takıma tekrar seçilebilme ihtimalini de değerlendiren 30 yaşındaki futbolcu, "Milli formayı giymek her futbolcunun rüyasındadır. Ama artık benden geçti" ifadelerini kullandı.

"ORDUSPOR'DA MUTLUYUM"
Orduspor'un durumunu değerlendiren Okan Yılmaz, ilk ikiye girmenin zor olduğunu, Play-Off mücadelesi vereceklerini kaydetti. Ligin bitmesine 5 maç kaldığına dikkat çeken Okan, "Mardin ve Malatya maçları Orduspor için milat maçlarıdır. Çünkü bu iki maçı kazandığımız takdirde, diğer rakiplerimiz kendi aralarında mücadele edecekler. Play-Off'da isim yapmış takım değil, o gün kim gününde ise galip geliyor. Şöhretli futbolcu eskidendi. Her zaman büyük paralar harcamak yetmiyor. Önemli olan sahadaki mücadele, hırsı ve arzusudur" şeklinde konuştu. 

Sezon sonunda Orduspor'la sözleşmesinin bittiğini de ifade eden futbolcu, "Biz profesyoneliz, menfaatlerimizi de düşünmek zorundayız. Ama kafamda Orduspor'la ilgili en ufak bir sıkıntı yok, Süper Lig'e çıkarsak çok iyi olur" açıklamasında bulundu.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 15:23:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdal aydın IP: 195.87.42.xxx Tarih : 9.04.2008 21:15:28

Okan Yılmaz'ı Bursa'dan bilirim, burada oturduğum için. bize faydası dokunur yanlız kafası rahat olması lağızım.iyi dostları olursa havayada sokulursa orduspor'a faydası çok dokunur, tecrübesi yeter.inşallah playoftan birinci lige çıkarız.selamlar.