7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Okul öncesi eğitim şenlikleri yapıldı

Ordu'da bu yıl 4.'sü düzenlenen 'Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri' final gösterileri yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Eğitime Geç Kalma Okul Öncesinden Başla" sloganıyla yürüttüğü eğitim öncesi şenlikleri Ordu'da 21-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Okul öncesi eğitimin önemini geniş kitlelere yaymak amacıyla Ordu'da 4 yıldır yapılan şenlik kapsamında bugün final gösterileri yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan gösterilere Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, İl Genel Meclis Başkanı Şanser Şahin'in yanı sıra çok sayıda öğretmen, 3-4-5 yaş grubu minikler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından ardından İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun bir konuşma yaptı.

Günümüzde çalışma hayatına annelerinde faal olarak girmesiyle kreşlerin açıldığını ve miniklerin burada paylaşmayı ve dayanışmayı öğrendiğini belirten Yılmaz Uzun, "Bakanlığımızda bu konuya eğilerek okul öncesi eğitim çalışmalarına başlatmıştır. Çünkü okul öncesi eğitim çocuklarımızın, dikkat ve konsantrasyonunu artırırken, okuma ve yazma yetenekleri de geliştiriliyor. Ayrıca öz bakım becerilerini, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimlerini sağlıyor" dedi.

Ordu'da okul öncesi eğitim alanlarının yetersiz olduğunu ve yeni okulların yapılması için girişimlerini sürdüğünü belirten Yılmaz Uzun, "Ordu'da yüzde 6.4 olan okul öncesi eğitime katılımı yüzde 25'e çıkardık. Hedefimizi daha da büyüterek bunu yüzde 50 olarak belirledik. Ancak bunun için fiziki kapasitemiz yeterli değil, yeni okulların açılması için hayırsever Ordulu iş adamlarından desteklerini bekliyoruz" diye konuştu.

Miniklerin fon gösterileri ve daha sonra sahne alan palyaçoların sempatik hareketleri izleyenlerin beğenisin kazandı.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 16:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?