6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Okullarda yakacak sıkıntısı

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, 2008-2009 eğitim yakacak konusunda sıkıntısı çektiklerini belirterek, “Halen ilçelerde yakacak parası gönderemediğimiz okullar var” dedi.


Kış mevsimi yaklaşırken, havaların soğumasıyla birlikte okullardaki yakacak ihtiyaçlarının arttığını belirten Yılmaz Uzun, kömür fiyatlarının da yaşanan artışlarında bütçe açısından kendilerini zorladığını kaydetti. Çeşitli taleplerde bulunmalarına rağmen halen yakacak parası gönderemediklerin ilçelerin bulunduğunu ifade eden Uzun, “Kömür fiyatlarında yaşanan yüzde 100 artışlarla beraber yakacak ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyoruz.

Özellikle ilçelere göndereceğimiz kaynağın yeteceğini sanmıyorum. Özel idaremizden yeniden kaynak temini noktasında bir talepte bulunduk. Ancak bütçe imkanların şuan da el vermediği ifade edildi. Bakanlığımızda yakacak temininde kullanılmak üzere 2 milyon YTL ödenek talebine bulunduk. Henüz cevap alamadık. Yaklaşan kış öncesi şuan hiç yakacak parası gönderemediğimiz ilçelerimiz mevcut” dedi.


Daha önce yakacak ihtiyacı için ayrılan miktarları dahi taksitler halinde ödediklerini dile getiren Uzun, ”Daha önce Perşembe ilçesinde bulunan ilköğretim okullarının bu yıl kışlık yakacak ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ayrılan miktar buna örnektir. Okul, öğrenci ve derslik sayıları göz önünde bulundurulmak üzere 68 bin YTL bir para aktardık. Ancak bu paranın ilk önce 34 bin YTL daha sonra geri kalan miktarı gönderebildik” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 14:52:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?