6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Olimpiyat meşalesi Fatsa'da

Almanya'dan bisikletlerle yola çıkarak 13 bin 500 kilometre yol kat ettikten sonra Çin'e olimpiyat meşalesi ulaştıracak olan 17 turist Ordu'nun Fatsa ilçesinde mola verdi. 

Almanya, Yunanistan,Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan ve Kazakistan güzergahlarını geçtikten sonra Çin'e ulaşacak olan 17 turist, dün akşam Ordu'nun Fatsa ilçesine geldi. İlçede konaklayan 17 turist bu sabah saat 08.00'de bisikletleriyle tekrar yola çıktı. 17 Alman turiste trafik ekipleri de eşlik etti. Alman turistler arasında, ilerleyen yaşlarına rağmen pedal çeviren turistleri ilçe halkı şaşkın gözlerle izledi. 

Olimpiyat meşalesini bir seyahat acentesinin teklifiyle bisiklet yolculuğu Çin'e götürme teklifini kabul ettiklerini belirten Alman turistler bu yolda 13 bin 500 kilometre yol kat edeceklerini söyledi. Alman turistlerden Wi Gassmann Almanya ve Çin arasında çok değişik ülkeler bulunduğunu belirterek, "Bu güzergahları bisikletlerle geçerek çok değişik yerler görme fırsatı bulmak istiyoruz. Biz sanıldığı kadar genç değiliz ama insanlar kafalarında genç olmalı. İnsanlar azmettiği zaman bazı şeyleri başarabiliyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 16:33:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?