7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Online altın ve kur bilgileri

Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Adnan Keskin, Türkiye'de bir ilke imza attıklarını belirterek, sürekli değişen altın ve kur bilgilerini online olarak anında görebilecekleri bir sisteme geçtiklerini söyledi.


Fransa, Çin ve Uzakdoğu ülkelerindeki çeşitli teknolojilerin birleştirilmesiyle geliştirilen sistemle Ordulu kuyumcuların dünyadaki altın ve döviz fiyatlarındaki değişimlerini anında öğrenebileceğini belirten Adnan Keskin, fiyat ihtilaflarının da ortadan kalkacağını kaydetti. Ekonomik krizle birlikte kur ve altın fiyatlarında sürekli değişiklikler olduğunu hatırlatan Keskin, mevcut etiketlendirme işleminin zaman aldığını ve ihtiyacı karşılamadığını vurguladı. Gün içerisinde altın fiyatlarının çok sık
değiştiğini belirten Keskin, "Gün içinde fiyatlar aşırı inip çıktığı için odalarımız etiket dağıtımına yetişememektedir. Dağıtılan etiket kısa sürede geçerliliğini yitirmektedir. Ayrıca ilk dağıtılan ile son eline ulaşan kuyumcu arasındaki zaman farkı artmakta aradaki fiyat farkı yüzünden zaman zaman tatsız olaylar yaşanmaktadır. Müşterilerin bu istikrarsız ortamda 10 dakika önce aldığı ürünü farklı fiyatta başka vitrinde gördüğünde kendi kuyumcusuna olan güvenini yitirmektedir" dedi.


Dernek genel merkezinden sürekli takip edilerek altın ve kur bilgilerini online olarak kuyumculara bildirildiğini ifade eden Keskin, "Bu sisteme sahip ilçeler dahil tüm kuyumcular altın fiyatlarını görecek. Daha önce fiyatlar panoya aktarılana kadar geçen sürede esnaf ile müşteri arasında tatsız olaylar yaşanıyordu. Bu sistemle bu tür olumsuz olaylar ortadan kalmış olacak. GPRS teknolojisiyle çalıştığı için, istenirse Ordu'da bulunan araçların dijital ekranlarında da fiyatlar gösterilebilecek. Bunların yanı sıra en önemlisi mesaj bölümü sayesinde odanın duyurularını, tırnakçılık hırsızlık olayları kuyumculara anında iletilebilecek" diye konuştu.
Sistemin diğer bir çok il tarafından daha şimdiden talep edildiğini ifade eden Keskin,"Sistemin bize toplam maliyeti 260 Euro oldu. Ancak firma sistemin dernek çatışı altında geliştiğini bu nedenle bize maliyetine yapıldı. Sistem çok daha pahalı olacaktır" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 18:18:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?