6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ordu-Ankara Hattında 'kira' tartışması

Ordu İl Genel Meclisi Başkanı Şanser Şahin, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfı'nın bulunduğu binanın satılmasının doğru bir karar olduğunu söyledi.


Ankara'nın Çankaya İlçesi'nde bulunan Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfı, 15 yıldır kiracı oldukları binadan Ordu İl Özel İdaresi tarafından çıkartılıyor. Vakıf Başkanı Oktay Kaplan'ın tahliye kararıyla ilgili iddialarına Ordu İl Genel Meclisi Başkanı Şanşer Şahin cevap verdi. Vakıf başkanının “Dernek lokalinde içkili restoran bölümü olduğu için çıkarılmak isteniyoruz" iddialarının kesinlikle gerçeği yansıtmadığını belirten Şahin, "Orada tüyü bitmemiş Ordulunun hakkı vardır. Oradaki zenginliğin bize faydası yok. Ordu'da değerlendireceğiz" dedi.


Vakıf Başkanı Kaplan'ın siyaset yaptığını ileri süren Şanser Şahin, "Biz siyaset yapmıyoruz. Biz Ordu için doğru ne ise onu yapmaya çalışıyoruz. Bu tür satışları Giresun İl Genel Meclisi de yaptı. Birçok örneği var. Buranın şu durumda bize faydası yok. Bu konunun gereğinden fazla uzatıldığını, biran önce satışının yapılarak Ordu'da değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.


20 yıl önce kurulan bugüne kadar 2 bin Ordulu üniversite öğrencisine burs sağladığı söylenen vakıftan burslarla ilgili belge istediklerini ve halen kendilerine ulaştırılmadığını ifade eden Şanşer Şahin, "Hiçbir öğrenciye burs verilmemiştir. Merhum Yüksel Poyraz tarafından verilen burslarda tamamen kendi cebindendir. Bu konuda doğru karar verildiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 13:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?