6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ordu basını 'karardı'

Ordu'daki yerel gazeteler, TBMM gündeminde bulunan 4734 sayılı Kamu İhale Yasa tasarısını 'karartılmış' sayfalarla protesto etti.


Halen TBMM gündeminde bulunan ve tartışılan 4734 sayılı Kamu İhale Yasa Tasarısı, yerel Anadolu basınının tepkisine sebep oldu. Ordu'da günlük çıkan gazeteler bugünkü sayılarında 4734 sayılı kanunu protesto etmek amacıyla karartılmış birinci sayfa ile çıktılar.

Ordu Gazeteciler Derneği Başkanı Recep Aydın, yerel basının gelirinin yüzde 80'inin resmi ilan gelirlerinden sağlandığını, Anadolu'da bin 300 gazete bulunduğunu ve her gazetede 5 ile 15 arasında fikir işçisinin çalıştığını söyledi. Bu yasa
tasarısının TBMM'den geçmesi durumunda gelir gider dengesi alt üst olacak olan gazetelerde eleman çıkarma furyası yaşanacağını ve bu durumda 10 ile 12 bin gazetecinin işsiz kalacağını belirtti.


Matbaalarda çalışanlarında düşünülmesi durumunda bu sayının artacağını dile getiren Aydın, "Bu yasa ile Anadolu basını 'bir avuç medya' durumuna getirilmek istenmektedir. Bu kanun durdurulmalıdır. Bu kanun Anadolu basınına sansür uygulamak anlamına gelmektedir. Özgür basın bir gün herkese lazım olacaktır. Bu kanunun çıkmaması için her türlü yasal hakkımızı kullanacağız" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 13:30:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?