6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ordu deniziyle barışıyor

Ordu Belediyesi'nin 'Ordu Deniziyle Barışıyor' sloganıyla kanalizasyon sorununu tamamen ortadan kaldırması amacıyla başlattığı ve sonradan AB'den sağlanan fon ile kanalizasyonları denize atmak yerine tam arıtma yapılarak ortadan kaldırılması amacıyla başlatılan proje çalışmalarının temmuz ayında biteceği açıklandı. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Seyit Torun, Türkiye'de uygulanacak teknik dizayn açısından bir ilk olacak proje için AB delegasyonlarıyla çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Avrupa Birliği delegasyonunun bu projenin diğer projelere örnek olacak şekilde dizayn edilmesini istediğini ve ayrı bir önem gösterdiğini ifade eden Torun, her ay yapılan toplantılarla projenin uygulama biriminin AB kontrolünde bir araya geldiğini ve projenin azami oranda başarılmasına katkı sağladığını kaydetti. 

AB delegasyonuyla yapılan görüşmeler doğrultusunda projenin temmuz ayında bitmiş olacağını tahmin ettiklerini dile getiren Torun, "Hemen projenin bitmesinin ardından uluslar arası ölçekte yapım ihalesi açılacak. Şu an ki çalışmalar haziran ve temmuz aylarında biteceği yönünde. İller Bankası'ndan almış olduğumuz ödenekle yaptığımız deniz derin deşarj projesi kapsamında yapılan çalışmalar bin 700 metrede tamamlanacak. O hat hem bizim by-pass hattımız olacak hem de arıtma tesisimiz bitene kadar imalat süresince kullanılacak" dedi. 

Turizm kenti olma yolunda ilerleyen Ordu'nun deniziyle bu yazdan itibaren barışacağını belirten Torun şöyle konuştu: "İki yıl önce İller Bankası desteğiyle başlatılan derin deniz deşarjının bin 700 metresini bitirmiş olacağız. Bu bin 700 metrelik hattın tamamlanmasıyla büyük ölçüde sorunlarımızı çözülmüş olacak. Derin deşarj bittiğinde Ordu sahili büyük ölçüde kirlilikten kurtulmuş olacak. 2009 yılında itibaren Ordu'nun her köşesinden denize girilebilecek. Arıtma tesisi bittiğinde ise hem Karadeniz'i hem de kıyılarımızı temiz tutmuş olacağız. Ayrıca önümüzdeki yıl bütün kıyı şeridini de Haliç'in temizletilmesi gibi temizleteceğiz. Bu çalışmada 2009 yaz sezonu başlamadan yapılacak. 2009 yazında Ordu'nun her köşesinden denize girilebilecek."

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 16:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?