3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Ordu gözetleniyor

ORDU GÖZETLENİYOR

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu'nun daha huzurlu ve güvenli bir şehir olmasını sağlamak amacıyla kurulan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi(MOBESE) çalışmalarını yerinde inceledi.

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan MOBESE Komuta Kontrol Merkezine giden Vali Orhan Düzgün, Mart ayında ihalesi yapılan ve Ağustos ayında hizmete giren MOBESE sistemini inceleyerek, çalışmalar hakkında İl Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ve Muhabere Elektronik Şube Müdürü Muharrem Canpolat'tan bilgi aldı. Basın mensuplarıyla birlikte Ordu'da MOBESE kamere görüntülerine yansıyan kazaları ve trafik ihlallerini de izleyen Vali Orhan Düzgün, MOBESE sistemiyle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Vali Düzgün, MOBESE sisteminin yaklaşık 2 aydır faaliyette olduğunu, yapılan son program yüklemeleriyle 1-2 ay önceki görüntülere göre daha net görüntüler elde edildiğini belirtti. MOBESE sisteminin faaliyete geçmesiyle birlikte Ordu merkezde, 18 ayrı noktada kurulan 37 güvenlik kamerasıyla, şehrin ana noktalarında, ana caddelerinde meydana gelen trafik kazaları ile güvenliğe, asayişe yönelik diğer olayların takibinin mümkün hale geldiğini kaydeden Vali Düzgün, “Şu an eksik olan plaka tanıma sistemimiz ise yılbaşı itibariyle faaliyete geçecek. Ordu'nun 3 girişi olan Giresun, Samsun ve Ulubey istikametlerine konulacak plaka tanıma sistemleriyle de bir asayiş olayına karışmış araç ya da aranan bir araç varsa bunların MOBESE merkezinden takibi yapılacak” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2010 Perşembe 17:47:00
Güncelleme :11 Kasım 2010 Perşembe 17:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatsa IP: 78.165.62.xxx Tarih : 12.11.2010 19:01:34

YA FATSA MOBESE NASIL ÇALIŞIYOR. YETERLİ SEVİYEDE GÜVENLİK ALINABİLDİ Mİ ACABA ?