6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ordu İtfaiyesi'ne araç takviyesi

Ordu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 33 metre çalışma yüksekliğine sahip yeni itfaiye aracını filosuna kattı.

Ordu'da yapılan bir araştırmada şehir merkezinde bir yangın olması halinde mevcut araçlarla ulaşılamayacak ve müdahale edilemeyecek toplam 4 bin 585 daire bulunduğunun belirlendiğini ve bu dairelerde ise yaklaşık 20 bin kişinin yaşadığının tespit edildiğini kaydeden Başkan Torun, son yıllarda kooperatif yapılarında meydana gelen artış sebebiyle kat yüksekliklerinin 10 kat seviyelerine çıktı.

Elde bulunan araçlar ile maksimum müdahale edilebilen kat seviyesi 5 kat olduğuna dikkat çeken Başkan Torun, "Bu araçlarla 5 katın üzerindeki yangınlarda kurtarma ve söndürme çalışması yapılması mümkün olmuyordu. Ordu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak 10 kat üzerindeki yangınlara müdahale edebilmek için itfaiye ekipmanlarımızı geliştirdik. Yeni aldığımız itfaiye aracıyla yüksek katlı binalara ulaşmada yaşadığımız sıkıntı da ortadan kaldırmış olduk. Artık elimiz yüreğimizde değil ancak bu araca ihtiyaç duyacak yangınlar yaşamayız" dedi.

Belediye binası önünde vatandaşlara yeni aracın tanıtımını yapan Başkan Torun, 33 metre çalışma yüksekliğine sahip ve 10 katlı binalara kadar yangınlara müdahale edebilecek yeni aracın teknik özelliklerini şöyle sıraladı: "Araç üzerinde 3 bin litrelik su ve 500 litrelik köpük tankı bulunuyor. Kule kendi ekseninde 360 derece dönme yeteneğine sahip. Teleskopik bomların uç kısmında çalışan ve toplamda 135 derece açıyla hareket edebilen bom bulunuyor. 45 derece açıyla dönebilen ve 300 kilogram taşıma kapasiteli kurtarma sepeti en az üç kişinin rahat çalışmasına olanak sağlıyor. Ayrıca soğuk havalarda suyun donmasını önlemek için 220 voltluk ısıtma sistemi bulunuyor."

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 13:51:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?