6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ordu Meclisi bütçeyi paylaştırdı

İl Özel İdaresi'nin 2009 mali yılına ait 32 milyon 500 bin YTL'lik bütçe hazırlanan rapor doğrultusunda tahsis edildi.


İl Genel Meclisi kasım ayı altıncı birleşim toplantısında, Özel İdare'nin 2009 mali yılına ait 32 milyon 500 bin YTL'ye havi analitik bütçe taslağına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Uzun süren görüşmeler sonucunda rapor olduğu gibi kabul edildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Atıf Yüksel, konuyla ilgili yaptığı konuşmada, güzel ve yerinde bir taksim yaptıklarına inandıklarını belirtti. Bu nedenle Ordu Valisi Ali Kaban'ın da bütçe üzerinde değişiklik yapmadığını ifade eden Yüksel, sadece amatör kulüplere destek verilmesi noktasında küçük bir bütçe değişikliği yaptıklarını kaydetti.

Bazı meclis üyelerinin kurumların bütçelerinin kuşa çevrildiğini söyleyerek, kurumlarında bu konuda görüşlerinin alınması gerektiğini belirtti. Bütçelerin tahsisi konusunda İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Pazar, kurum taleplerinin çok uç noktalarda olduğunu ancak bütçenin sınırlı olduğunu söyledi. 2009 mali yılında bir önceki yıla oranla gerileme olduğunu ifade eden Pazar, "Kurum taleplerine bakıldığında 100 milyon YTL'yi buluyor. Ancak bilindiği üzere mevcut olanın dağıtılması söz konusudur. Ancak yıl içerisinde bütçenin artacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

AMATÖRLERE 20 BİN YTL
Bütçe tahsisi konusunda yapılan açıklamalardan sonra İl Özel İdaresi'nin geliri giderine denk bir şekilde 32 milyon 500 bin YTL'ye bağlanan analitik bütçe taslağı İl Encümeni'nin kararıyla kabul edilerek İl Genel Meclisi tarafından da kurumlar itibariyle cari, sermaye ve transfer nitelikli toplam ödenekleri belirtildiği şekilde uygun görülerek kabul edildi.

Bu göre, toplam bütçeden ilçeler dahil 25 milyon 918 bin 100 YTL İl Özel İdaresi'ne tahsis edildi. Bütçeden en çok pay alan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 4 milyon 691 bin YTL tahsis edilirken diğer tahsisler şu şekilde gerçekleşti: "Bayındırlık Müdürlüğü 28 bin YTL, Sivil Savunma Müdürlüğü,15 bin YTL, Tarım İl Müdürlüğü 512 bin YTL, Çevre Orman Müdürlüğü 30 bin YTL, İl Sağlık Müdürlüğü 235 bin YTL, Kültür ve Turizm Müdürlüğü 215 bin YTL, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 775 bin YTL, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 80 bin YTL."


Öte yandan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün bütçesinde yer alan Ünye Cevizdere Semt Sahası ve soyunma odası projesine tahsis edilen 100 bin YTL ödenek 20 bin YTL'ye indirilerek il genelinde amatör spor kulüplerinin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla tahsis edildi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 18:52:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?