6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ordu SGK bölge müdürlüğü istedi

Ordu İl Genel Meclisi Üyesi İsmet Erçal, Ordu'nun Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bölge müdürlüğü olması gerektiğini belirtti.


İl Genel Meclisi'nde gündem dışı söz alan İl Genel Meclisi Üyesi İsmet Erçal, SGK'ya yeşil kartlıların da eklenmesiyle oluşturulacak yeni bölgelerin arasında Ordu'nun da olması için girişimlerde bulunulması gerektiğini kaydetti.

16 bölge müdürlüğü ile hizmet veren SGK'ya yeşil kartlılarında dahil olmasıyla hizmet ağının çok genişleyeceğinden mevcut müdürlüklerin yeterli olmayacağın düşünüldüğünü hatırlatan Erçal, bu nedenle bölge müdürlüklerinin sayısının 35'e çıkartılmasının gündeme geldiğini kaydetti. Bununla ilgili taslak çalışmalarının yapıldığını bu illerin içinde Ordu'nun da bulunduğunu ancak bazı küçük illerin çıkartılması, bunun içinde Ordu'nun da bulunduğu öğrendiklerini belirtti. Ordu ilinin nüfusu nedeniyle Samsun bölgeden gerekli verimi alamayacağını savunan Erçal, Ordu'nun bölge olabilmesi için gerekli alt yapı çalışmalarının yapıldığını ifade etti. Bunun için SGK İl Müdürlüğü'ne, İl Özel İdaresi'ne ait bir binanın kiraya verilebilmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini ifade eden Erçal, "Bütün alt yapı çalışmalarını tamamladığımızda hem Ordu ilinin nüfus potansiyeli hem de yakın bazı illerinde yararlanabileceği düşünüldüğünde böyle bir kararın doğru olacağını düşünüyoruz. Ayrıca Samsun ilinden hizmet almanın çok zor olduğu ve bu konunun Ordu açısından gündeme getirilmesi ve bölge müdürlüğü kurulması son derece doğru olacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 18:32:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUSTAFA KEMAL YENİ IP: 88.248.24.xxx Tarih : 3.11.2008 18:59:06

bu haberi yapana aşkolsun resim il genel meclisi üyemiz davut durak a ait