6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ordu Üniversitesi 2 yaşında

Ordu Üniversitesi (ODÜ), kuruluşunun 2. yıldönümünü kutluyor.

TBMM'nin kabul ettiği yasa ile birlikte kurulan ve Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu'nun kurucu rektörlüğüne atandığı Ordu Üniversitesi, zorlu bir dönemden sonra 2. yılına girdi. ODÜ öğretim üyeleri ve öğrenciler 2. kuruluş yıldönümü sebebiyle Atatürk Anıtı'na çelenk koydular. Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren'in de katıldığı çelenk törenine Ordu Üniversitesi öğretim üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, çelenk töreninde yaptığı konuşmada, henüz yeni bir üniversite olduklarını belirterek, "İnşallah 12., 22. yıllarımızı da aynı heyecanla kutlarız" dedi. 

Rektör Kefelioğlu, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada ise ODÜ'nün en büyük sıkıntısının 'kapalı alan' sıkıntısı olduğunu dile getirdi. Kuruluşundan bu yana üniversite bünyesine 28 yardımcı doçent, doçent ve profesör doktor katıldığını belirten Kefelioğlu, "Öğrenci ve öğretim üyesi sayımızı arttırmak istiyoruz. Ancak kapalı alan sıkıntımız var. Yani 40 tane hoca almaya kalksak oturtacak yerimiz yok. Öğretim üyelerimiz birbirlerinin masasında oturuyor. Mart ve nisan sonunda bir ihaleye çıkacağız. Bu sene iki tane binamızın temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Halkımızın da buna gönül vermesi gerekiyor. Özellikle Ordu'nun ileri gelenlerinin desteğini bekliyoruz. Ben burada söylüyorum, üniversitemize bina yapanın sonsuza kadar adını yaşatacağız. Yapanın ismini vermeye her an hazırız" diye konuştu

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 16:21:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa BAŞARSLAN IP: 88.254.192.xxx Tarih : 24.03.2008 18:47:42

Üniversitemizin daha parlak günlerini görmek dileğiyle MESUDİYE den en derin saygılarımızla