7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Ordu'da coşkulu kutlama

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 86. yıldönümü Ordu'da coşkuyla kutlandı.


Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalar, Ordu Lisesi önünde devam etti. Kutlamalara, Ordu Valisi Ali Kaban, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Celal Çürek, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.


Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan J. Alb. Celal Çürek, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasıyla Türkiye'nin siyasal ve ekonomik bağımsızlığına kavuştuğunu belirtti. Çürek, "30 Ağustos Zaferi, Türk tarihinde olduğu kadar, dünyanın şekillenmesi ve yeni bir dönemin başlaması açısından da önemli bir tarihtir. Atatürk, büyük zafer ve sonrasında ortaya koyduğu onurlu çizgide, hukuki ve siyasi bağımsızlığı ve bunun sağlanması için gerekli olan ekonomik bağımsızlığı, milletimizin en değerli hazinesi olarak ifade etmiştir" diye konuştu.


Büyük katılımın olduğu kutlamalar, tören geçişiyle sona erdi. Öte yandan, tören sonrasında Ankira Kültür Sanat Gençlik Kulübü, Ordu Valisi Ali Kaban'a "Pabucu Yarım" adlı projeye verdiği destekten dolayı plaket verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 14:00:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?