7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Ordu'da KÖYDES başarısı

Ordu Valisi Said Vakkas Gözlügöl, gerek KÖYDES gerekse diğer yatırım alanlarıyla 2007 yılında başarılı bir dönem geçirdiklerini söyledi.

Vali Said Vakkas Gözlügöl, ilçe Kaymakamları ve daire müdürleriyle Valilik Toplantı Salonu'nda bir araya gelerek 2007 yılı yatırım dönemini değerlendirdi. 2007 yılında gerek KÖYDES gerekse diğer yatırım alanlarında başarılı bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirten Vali Gözlügöl, "Geçen yıl KÖYDES kapsamında içme suyu sektöründe 492 proje uygulandı, yüzlerce yerleşim birimine su götürüldü, 961 yerleşim ünitesine ise yol, menfez ve köprü yapıldı. 2008 yılında bu başarılı performansın artmasını umuyorum. Tüm bu çalışmalarda gayret gösteren Kaymakam ve daire müdürlerine teşekkür ederim" dedi.

KIRSAL KALKINMAYA AB DESTEĞİ
Bu yıl Avrupa Birliği (AB) hibe fonları kapsamında KOBİ, yerel ve turizm sektörlerinin başvurdukları projeleri uygulama şansı bulduğunu da hatırlatan Vali Gözlügöl, 2008 yılının da kırsal kalkınma açısından bir fırsat olacağına dikkat çekti. AB üyelik sürecinde bu hibe fonlarının bir avantaj teşkil ettiğini kaydeden Vali Gözlügöl, bu yıl da kırsal kalkınmaya yönelik projelerin kabul edileceğini ve 2009 yılı başından itibaren uygulanmasına başlanacağına dikkat çekti. Bu yıl Karadeniz Bölgesi için 25 milyon euro hibe fonu ayrıldığına dikkat çeken Gözlügöl, "Bu kez Ordu ilinin de içinde bulunduğu 20 ili kapsayan bir çalışma yapılacak. Tarım Bakanlığı'nın da içinde bulunacağı bu çalışma kapsamında 750 milyon euroluk hibe fonu ayrıldı. Bu hibe su ürünleri, üretici grupları ve sudan yararlanma kültürü üzerine hazırlanan projelere verilecek" diye konuştu.

Vali Gözlügöl, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de denizden yararlanılamadığını kaydederek, "Su ürünleri sektörünün pazarlama ve sanayisinin oluşturulması ve geliştirilmesi açısından bu hibe fonlar bir fırsat olacaktır. Ayrıca üretici grupları da kendi sahalarında hazırladıkları projeleri uygulama ve sermaye bulma şansına sahip olacaklardır. Yine küresel ısınmanın kendisini hissettirdiği günümüzde su kültürünün geliştirilmesine yönelik çalışma ve projeler bu fonlar ile destek bulacaktır. Bu fonu fırsat olarak değerlendirelim ve şimdiden projelerimizi hazırlamaya gayret edelim. Eminim Ordu ili örnek bir il konumuna gelecektir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 13:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
enver çamoğlu IP: 81.214.74.xxx Tarih : 16.01.2008 02:44:26

ilk önce çalışmalarınızda başarılar diliyorum sayın valim ve personelin valla KÖYDES başarısından bahsediliyorda daha biz doğru dürüst elektirik yakamıyoruzki yirmi sene önce yapılmış trafolar nezaman değişecek ne çamaşır makinası çalışıyor nede buzdolabı çalışsada arızalanmaktadır elektirikten dolayı arzalandığı için garanti kapsamına çıkmaktadır mahellede brisi şofben açsa alsana voldaj düşüklüğü televizyon yandı eyvah demenin bi anlamı yok acaba ne kadar başarılıyız teşekkürler. AKKUŞ AKPINAR