7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Ordu'da OKABİS oluşturuldu

Ordu'da, tüm dünyada etkin bir coğrafi bilgi sistemi teknolojisi olarak kabul edilen 'Kırsal Alan Bilgi Sistemi (OKABİS)' oluşturuldu.


Bu kapsamda İl Özel İdaresi, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeodozi ve Fotogrametri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin Yomralıoğlu koordinatörlüğünde yürütülen 'Kırsal Alan Bilgi Sistemi' çalışmaları başladı.

Pilot uygulama olarak Gülyalı ilçesi yol ağı bilgi sistemi tamamlandı. Yapılan pilot çalışmada, köy sınırlarının tespiti, köy yolları, önemli resmi yapılar, taş ocakları, mezarlıklar ve orman yollarının ölçümü yapılarak bilgi sistemine aktarıldı.


Yapılan çalışmalarla ilgili Valilik Toplantı Salonu'nda bir toplantı düzenlendi. Ordu Vali Ali Kaban başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, Bayındırlık ve İskan Müdürü Yılmaz Şahin, İl Tarım Müdürü Sadi Sadıkoğlu ile proje koordinatörü Prof. Dr. Tahsin Yomraoğlu ve teknik ekip elemanları katıldı. Toplantıda sistemle ilgili yapılan çalışmalarda elde edilen sonuçlar ve bundan sonra yapılacak çalışmalar konusunda değerlendirmeler yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 20:26:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?