7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Ordu'da Sevgi Evi yapılacak

Ordu'da hayırsever iş adamlarının bağışladığı arsa üzerine yapılması planlanan rehabilitasyon merkezinin temelinin 2009 yılında atılacağı açıklandı.


Söz konusu proje için daha önce düşünülen fizyoterapistler eşliğinde havuz terapisinin yapıldığı ve Türkiye'de örneği sadece Kayseri'de bulunan özel rehabilitasyon merkeziden büyük ölçüde vazgeçilerek 'Sevgi Evleri Projesi' üzerinde yoğunlaşıldı. Bu kapsamda Ordu Valisi Ali Kaban'ın desteğiyle, merkez ilçeye bağlı Karacaömer köyü Aydınlı mevkisinde, mülkiyeti Poyraz Karlıbel Fındık Ent. San. Tic. A.Ş.'ye ait, İl Özel İdaresi'ne bağışlanan taşınmazlar üzerine rehabilitasyon merkezi yapılmasıyla ilgili büyük yol kat edildi. Söz konusu taşınmazın üzerine yapılacak özel rehabilitasyon merkezi için önce kamu yararı belgesi alındı. Daha sonra tüm kuruluşların cevabı sorularak rehabilitasyon merkezinin yapılmasında sakınca bulunmadığı belirtilerek olur verildi.

Ordu Valisi Ali Kaban'ın da desteğiyle İl Sosyal Hizmetler Müdürü Hüseyin Yaşar, örnek rehabilitasyon merkezlerini araştırıp, iyi bir projenin hayata geçirilmesi amacıyla çeşitli illerde incelemelerde bulundu. Bu kapsamda yapılan araştırmalar sonucunda büyük binalarda koğuş sistemi yerine, AB ülkelerinde geçerli olan normlara uygun olarak hazırlanan 'Sevgi Evleri Projesi' üzerinde yoğun çalışmalar başlatıldı.


Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Yaşar, rehabilitasyon merkezinin yapılmasında son aşamaya geldiklerini söyledi. Daha önce Kayseri İstikbal 75. Yıl Rehabilitasyon Merkezi örneği ağırlıklı proje yapmayı planladıklarını ancak 'Sevgi Evleri Projesi'nin şuan itibariyle daha ağır bastığını ifade eden Yaşar, "Rehabilitasyon merkezimizi, AB normlarında hazırlanan yeni 'Sosyal Hizmet Yasa Taslağı' kapsamında koğuş sisteminde değil, 7-12 kişilik sevgi evleri şeklinde yapmayı düşünüyoruz. Böylece zihinsel, bedensel ve ruhsal özürlüler ayrı binalarda kalacak. Özürlülerimiz birbirleriyle karışmayacak" dedi.


Şuan örnek olarak Ankara Saray Rehabilitasyon Merkezi üzerinde durduklarını anlatan Hüseyin Yaşar, "Ekim ayında yapılacak İl Genel Meclisi toplantısından çıkacak karar sonrasında tüm dosyalarımızı genel merkeze göndereceğiz. Bunun neticesinde projenin gelecek yıl programa alınması suretiyle yapımına 2009 yılı ilk yarısında başlamayı düşünüyoruz" diye konuştu.


Yaşar, çok amaçlı rehabilitasyon merkezinde terapi havuzu, çok amaçlı salon, konuşma terapi salonu, rehberlik servisinin yanı sıra gözlem odası, kondisyon fizik tedavi üniteleri, kız ve erkeklere ait revir, egzersiz salonu ile yatak odalarının olacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 18:24:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?