6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ordu'da su sıkıntısı yok

Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Okan Karadağ, Edirne'de başlatılan "Dede" operasyonu kapsamında Türkiye'de su imtiyaz haklarının satılacağı 3 bin belediye arasında olmadıklarını açıkladı.

Okan Karadağ yaptığı açıklamada, su imtiyazların devri ile ilgili bir çalışmalarının ve düşüncelerinin olmadığını belirterek, su temini konusunda Ordu Belediyesi'nin imtiyaz haklarını koruduğunu ifade etti.

Karadağ, meteoroloji uzmanlarının 2008 yazının kurak geçeceği ve su sıkıntıların yaşanacağını söylediklerini hatırlatarak, Ordu'nun çok su sıkıntısı yaşamayacağını dile getirdi. Geçen yıl aşırı sıcaklardan dolayı su sıkıntısı yaşamamak adına bazı çalışmalar gerçekleştirdiklerini hatırlatan Karadağ, "Geçtiğimiz yıl su sıkıntısı yaşamamak için Devlet Su İşleri (DSI) ile koordineli çalışarak 4 adet yeni keson kuyu açtık. Ardından sondaj çalışmalarını başlattık" dedi.

Bu yıl su sıkıntısı yaşamayacaklarını düşündüklerini belirten Karadağ, şöyle konuştu: "Bu yıl su sıkıntımız yok. Ancak anormal sıcaklıklar olursa bizde ona göre önlemimizi alırız. Şehrimizde su sıkıntısı yaşatmamak için gerekirse yeni kuyular açarız. Mevcut halimizle barajımız olmadığı için büyük şehirlerde olduğu gibi doluluk oranlarından söz edilemediği için ne kadar sürelik suyumuz kalması yönünde kesin bilgi veremiyoruz. Ancak Karadeniz yağışlı bir bölge, kuyularımızda şu an sular mevcut. Çok anormal bir durum olmadığı sürece bu yaz su sıkıntımız yok."

Karadağ, geçen yıl 4 adet keson kuyuyu sıkıntı olduğu için değil, Ordu Belediyesi olarak ileriye dönük artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak düşüncesiyle açıklarını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 13:45:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?