6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ordu'da tarih canlanıyor

Ordu Belediyesi tarihi evlerin Taşbaşı Mahallesi'ndeki Menekşe Sokak'ta bulunan, yıkılmış veya yıkılmaya yüz tutmuş evleri günümüze kazandırma çalışmasına başladı.


Taşbaşı Mahallesi'nde yüzyılın başında Ermeni, Rum ve Osmanlı ortak mimarisini süsleyen ev ve konakların bulunduğu Menekşe Sokağın yeniden canlandırılması için iki yıl önce çalışmalarına başlayan Ordu Belediyesi, nihayet bürokratik engelleri aşarak çalışmalara başladı. Sokak üzerinde bulunan yıkılmış veya yıkılmaya yüz tutmuş evleri kamulaştıran belediye, ilk olarak 6 yıl önce yıkılan iki tarihi evi yeniden ortaya çıkarmayı hedefliyor. Cumbalı, Arnavut kaldırımlı, doğal parke taşlı bahçeli evleri yeniden ortaya çıkaracak olan Belediye, restore veya inşa ettiği evleri sosyal tesis olarak kullanacak. Halen çalışmanın sürdürüldüğü konağı misafirhane olarak kullanacak olan Belediye, diğer evleri ise kültür merkezi, belediye ek binası ve sosyal tesis olarak kullanacak.


Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, ilk etapta bir evin inşaatına başladıklarını, yıl sonuna kadar 3 evin inşaatına daha başlamış olacaklarını kaydederek, "Menekşe Sokak, Ordu'nun yüzyıl başındaki otantik mimarisinin yaşandığı ayrı bir Habitat olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 12:19:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İSKENDER DUMAN IP: 88.233.183.xxx Tarih : 17.10.2008 14:33:12

Çok yerinde bir çalışma bana göre. Umarım bu bir ilk olur bundan sonrada diğer tarihi ve kültürel eserlerimizin geri kazanılması sağlanır. Ordu'muz hahikaten bir kültür ve doğal eserler cenneti ama hiçbiri kurtarılıp turizme kazandırılmadığı için yok sayılıyor. Yaylalarımız, Kiliselerimiz, Endemik Bitki ve Hayvan türlerimiz, asırlık Su Değirmenlerimiz, Kaya Mezarlarımız ve Eski Konaklarımız gibi sayamayacağımız kadar çok değerlerimizi kaybetmeden topluma ve turizme kazandırabilirsek çok iyi olur. Lütfen el ele verelim Ordu'muzu hak ettiği yere getirelim. Or-gi havaalanı, Boztepe teleferiği ve Beş yoldızlı hotel gibi prejeler hayata geçirilebilirse zaten Ordu'muz yürür gider. SAYGILARIMLA