7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Ordu'da tıp fakültesi şoku

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Yüksek Planlama Kurulu'nun (YPK) tıp fakültesi hastanesinin temelini 2011 yılında atılmasının karara bağladığını söyledi.


ODÜ'nün kuruluşunun ilk yılında büyük gayretler sarf ederek yeni bölümler açtıklarını, kampüs alanının projesinin hazırlandığını, yeni fakülte inşaatları için alt yapıyı hazırladıklarını, üniversite bünyesine 28 yardımcı doçent, doçent ve profesör doktor katıldığını belirten Kefelioğlu, en büyük hayallerinin tıp fakültesinin temelini atmak olduğunu belirtti. Yüksek Planlama Kurulu'ndan tıp fakültesinin temelini atabilmek için çıkan kararın kendilerini şaşırttığını belirten Rektör Kefelioğlu, "YPK, tıp fakültesinin temel atma tarihini 2011 yılı olarak belirledi. Bu çok geç bir tarih. Ben bu işi bu zamana kadar götürdüm. Artık benim gücüm yetmiyor. Tek bir çare kaldı, birlik beraberlik içinde destek vererek kendi imkanlarımızla tıp fakültesinin temelini atmak" dedi.


Rektör Kefelioğlu, Boztepe Devlet Hastanesi'nin geçici olarak tıp fakültesi gibi kullanıma açılması kararının alındığını, ancak kesinleşmediğini de belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 12:24:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bülent BİÇER IP: 85.110.189.xxx Tarih : 21.08.2008 08:40:04

Bizi iyi uyutuyorlar veya uyuttuklarını sanıyorlar. Bakanımızın bizzat ağzından duymuştum yeni ünüversiteler kurulunca 3 tıp fakültesi vardı biriside Ordu'da idi. Aradan 2 yıl geçti 4 veya 5 tıp fakültesi açıldı Ordu yok. Bakan yalan söylerse halk ne yapsın. Ordu'nun Ünüversitesinin olmamasını eski hükümetlere bağlıyorlardı kendileri bize sadece tabela ünüversitesi verdikleri için teşekkür ederim. Yarın Ordu'da seçim olacak yine birinci parti olacaksınız birinciliğiniz hizmetinizden değil alternatifinizin olmamasından olacaktır ne acıki.... Yazık bu ORDU'ya