6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ordu'da uçurtma ve bahar şenliği

Ordu Belediyesi tarafından bu yıl 7.'si düzenlenen uçurtma ve bahar şenliğinde rengarenk uçurtmalar birbiriyle yarıştı.

Tayfun Gürsoy Parkı'nda büyük katılımla gerçekleştirilen şenlikte birbirinden ilginç uçurtmalar gökyüzünde güzel görüntüler oluşturdu.

Şenliğin başında rüzgarın az olması nedeniyle yarışmacılara zor anlar yaşadı. Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun da uçurtma denemeleri de rüzgar az olması nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandı. En yükseğe çıkan, en büyük ve en ilginç uçurtma olmak üzere 3 ayrı kategoride yapılan yarışmalarda toplam 12 kişi dereceye girdi. Dereceye giren birincilere bisiklet, ikincilere çeyrek altın, üçüncülere ise satranç takımı hediye edildi. Dereceye giren uçurtma sahiplerine hediyeleri Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun tarafından verildi.

Ödül töreni sonrası bir konuşma yapan Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, 7 yıldır geleneksel olarak düzenledikleri uçurtma şenliğinin aileleri bir araya getirerek güzel bir gün yaşattığını söyledi. Başlangıçta rüzgarın biraz kendilerini korkuttuğunu belirten Torun, daha sonra rüzgarın şiddetini artırmasıyla yarışmacıların uçurtmalarını havalandırabildiğini kaydetti. Ailelerin güzel bir gün geçirmesi amacıyla yaptıklarını bu şenliğinin gelecek yıllarda da devam etmesi gerektiğini söyleyen Torun, "Gerçekten güzel bir faaliyet. Hem aileler bir araya geliyor hem de çocukluğumuzu hatırlıyoruz. Karnaval havası içerinde güzel vakit geçiriyoruz. Bunun her yıl devam etmesini diliyorum"dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 17:16:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?