7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Ordu'da uydu kuyruğu

TÜRKSAT 3A'nın uzaya fırlatılmasıyla değişen kanal frekanslarını uydu alıcılarına yükletmek isteyen vatandaşlar, uydu tamircileri önünde uzun kuyruklar oluşturdu.


Türkiye'nin 4. iletişim uydusu TÜRKSAT 3A, 18 Haziran 2008 tarihinde Fransız Guyanası'ndaki Kourou üssünden uzaya fırlatıldı. Türkiye ile birlikte Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Çin'e kadar uzanan geniş bir kapsama alanında, televizyon yayıncılığının yanı sıra internet, ses ve data aktarımları için kullanılabilecek TÜRKSAT 3A uydusuyla birlikte 27 Ekim tarihinden itibaren TÜRKSAT 1C uydusunda yayın yapan televizyon ve radyo frekansları da değişti.

TÜRKSAT 1C'nin, bütün trafiğini ve yükünü alacak TÜRKSAT 3A ile birlikte uydusundaki birçok televizyon ve radyo kanalı frekansları değişen vatandaşlar, uydu tamircilerine koştu. Bir an önce değişen televizyon frekansları ve TÜRKSAT 3A'nın nimetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşların taleplerini karşılamakta zorlanan uydu tamircileri fazla mesai yapıyor. 10 YTL karşılığında yapılan uydu alıcılarına güncelleme programlarını yükleyen uydu tamircileri de bu gelişmeden oldukça memnun. Vatandaşlar ise kendileri için önemli olan bu gelişmeden memnun kalırken, uydu tamircilerinin önündeki kuyruktan şikayetçi oldu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 10:52:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?