6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ordu'daki sağlık yatırımları

Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Halis Türkyılmaz, 2008 yılında bitmesini bekledikleri 20 milyon YTL'lik sağlık yatırımı olduğunu söyledi.


Beraberinde İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldız ile birlikte Ulubey, Gürgentepe, Işıktepe ve Çamaş ilçesinde bulunan sağlık ocaklarında incelemelerde bulunan Dr. Halis Türkyılmaz, Çamaş ilçesinde sağlık yatırımlarıyla ilgili bilgiler verdi. Çamaş İl Tipi Sağlık Ocağı'nın mini bir hastane konumunda olduğunu belirten Dr. Türkyılmaz, "İl Sağlık Müdürlüğü olarak burada güzel sağlık hizmetleri vermekten son derce mutluyuz. Normal hastanelerde kan tahlili nasıl yapılıyorsa, bu sağlık ocağında da aynı kan tahlili ve poliklinikler yapılıyor. Çok kısa zamanda röntgen hizmetlerini de burada halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.


Mali İdare İşler Müdür Yardımcısı ile birlikte göreve geldikten beri 300 bin kilometre yol kat ettiklerini ifade eden Türkyılmaz, "Gezmezseniz, görmezseniz yerinde tespit etmezseniz, sağlık hizmetlerinin nasıl gittiğini göremezseniz. O bakımda biz eksiklikleri yerinde tespit ederek gidermeyen çalışıyoruz. Yapılaşmamızı ve planlamamızı da ona göre yapıyoruz. 2008 yılında bitmesini beklediğimiz 20 milyon YTL'lik yatırım var. Fizik durumu iyi olmayan bir sağlık kuruluşunda hekim arkadaşlarımızın hizmet vermesi pek mümkün değil. Bu bakımdan sağlık kuruluşlarımızın fiziki durumunu çok mükemmel hale getirmeliyiz" diye konuştu.

BİTEN VE DEVAM EDEN YATIRIMLAR
Mesudiye Devlet Hastanesi'ni bitirdiklerini belirten Dr. Türkyılmaz, şunları söyledi: "Gölköy Devlet Hastanesi bölge hastanesi konumunda. Gürgentepe Sağlık Ocağımızı bitirdik, teftişini bekliyoruz. Merkez 1. Nolu Sağlık Ocağımızı bitirdik. Perşembe'de çok güzel 6 katlı bir binamız var. Ünye'de içerisinde 112, Sağlık Ekibi, Ana Çocuk Sağlığı hizmetleri ve sağlık ocağı hizmetlerini bitiren çok güzel bir binamız da bu yıl sonunda tamamlanıyor. Çamaş, Kabataş, İslamdağ, Hatipli ve Çayırkent Sağlık Ocaklarımız da yıl sonu itibariyle bitiyor. Bütün bu yatırımlarda sayın milletvekillerimizin, özellikle de Eyüp Fatsa'nın çok ciddi destekleri var. Hep birlikte gerçekleştirdiğimiz bu yatırımlar sağlık hizmetlerini daha güzel hale getirecektir."

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 18:24:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?