6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ordulu ağlatan şair

Ordulu genç şairden öğretmenlerine vefa borcu...


Türkiye’yi ağlatan şair olarak tanıdığımız Ordulu genç şair Adem Eyüpoğlu, kitabını çıkardıktan sonra ilk imza gününü memleketinde düzenledi. Bugünlere gelmesini öğretmenlerine borçlu olduğunu dile getiren şair Eyüpoğlu, Adem Aruk ve Rezzan Özdener’e teşekkür ve onur plaketi verdi.


Ordu’nun Kumru ilçesinde düzenlenen imza gününün ilki şairin okuduğu okul olan Kumru Çok Programlı Lisesi’nde gerçekleşti. Öğrencilerle kısa bir sohbet eden şair, kendisinden doğum günü için şiir isteyen öğrenci Yasemin’e doğum günü hediyesi armağan etti. Ardından şair kitabını imzaladı.


Şair Adem Eyüpoğlu, Erçallar Kültür Sarayı'nda kendisi için düzenlenen imza gününde ise kitabını tanıtarak, “Dün Kendime Seni Anlattım” adlı şiir kitabını imzaladı. Kumrulu şair, kendisini bugünlere getiren öğretmenlerine de teşekkür etti. Programda şairin özgeçmişi hakkında salondakilere bilgi verildikten sonra şairin tanıtım filmi izlendi. Konuşmasını yapmak için sahneye davet edilen şair, geçtiğimiz günlerde gazetelerde yayınlanan ve yarım milyon kişinin okuduğu "Bakmasını biliyor musunuz" isimli yeni denemesini ve babası için yazdığı "Bana bir kucak aç baba" şiiriyle salondakilere duygusal anlar yaşattı.

Kumru'ya imza programının yanında ikinci bir amaç için geldiğini söyleyen genç şair Adem Eyüpoğlu, "Kitabımı çıkardıktan sonra ilk imza günümü kendi ilçemde düzenlemek istedim. Ayrıca Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni başlattığı yeşil kutu projesiyle sayılı sayıda okula eğitim setleri veriyor. Bu eğitim setlerinde ilçemizin iki ilköğretim okuluna bu setlerden birer adet getirmeyi başardım. Daha nice gencin benim gibi bu eğitim setleriyle gelecekte iyi meslekler edineceğini umut ediyorum" dedi.


Şair şiir kitabından sonra ikinci kitabını 2009 yılında çıkaracağını söyledi. ‘Üniversite mezunu çaycı aranıyor’ ismini taşıyan yeni araştırma inceleme kitabı için şair tam 5 yılını harcadı. Üniversite okuyup iş hayatında beklenmedik sürprizlerle karşılaşan gençlerin başına gelen ilginç olayları, Y-Nesli olarak tabir edilen yeni oluşumu, köle patronlarının küresel düşlerini ve bu ortamdan çıkış yollarının yanında daha onlarca ilginç konunun bulunduğu kitabın videosu ise www.youtube.com da en çok tıklanan videolar arasında yer alıyor.

Programın sonunda şairin Babası İsmail Eyüpoğlu “oğluyla gurur duyduğunu ve oğlunun kendisi için yazdığı şiir karşısında çok duygulandığını belirtti. Program imza töreni ve ikramın ardından son buldu.

kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 18:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sedabakır IP: 88.252.13.xxx Tarih : 23.05.2008 23:09:39

fazla tanımıyorum ama iyi birisine benziyor.ona hayatında başarılar dilerim.