6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ordulu bayanlar daha çok okuyor

Ordu Gazi Halk Kütüphanesi Müdürü Necmettin Özdoğru, Ordu'da bayanların erkeklere oranla daha çok kitap okuduğunu belirtti.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başlattığı ''Türkiye Okuyor'' kampanyası çerçevesinde Ordu'da başlatılan ''Ordu Okuyor Projesi'' devam ediyor.

Bu kapsamında Gazi Halk Kütüphanesi 2008 yılı ilk 10 ayında en çok kitap okuyan ilk 9 kişinin isimleri belli olarak çeşitli hediyeler verildi. Buna göre ilk 9 aylık dönemde Nagihan Karamanoğlu, Birol Köksal, Serap Bıçakçı, Elif Uğur, Nisa Eser, İrem Kahveci, Kibar Tepe, Buket Set, Arzum Kulaksız en çok kitap okuyan isimler oldu.

Kapmaya ile birlikte kütüphanelere olan ilginin arttığını belirten Gazi Halk Kütüphanesi Müdürü Necmettin Özdoğru, bayanların ilgisinin daha fazla olduğunu kaydetti. Erkeklerinin ilgisinin de göz ardı edilemeyecek oranda arttığını ancak bayanların bu konuda çok daha fazla arzulu olduğunu ifade eden Özdoğru, "Günlük 100'den fazla kişinin kitap almak için geldiği kütüphanemiz de çoğunluğu bayanlar oluşturuyor. Özellikle son dönemde ev hanımlarının kitap okumaya olan ilgisi bizi son derece mutlu ediyor" dedi.


Kampanya kapsamında sadece kütüphane içi hizmet vermediklerini ifade eden Özdoğru, "Gezici kütüphane otobüsümüz ile toplu yerleşim birimlerine, okullara, cezaevlerine ve hastanelere giderek ödünç kitap veriyoruz. Ayrıca kütüphaneye araştırma ve ders çalışmaya gelen okuyucuların talepleri doğrultusunda internet hizmeti veriyoruz. Kütüphaneleri sadece ödev yapmak için kullanılan yerler olarak görmemek lazım. Kütüphane insanların okuma ve araştırma alışkanlıklarını geliştiren düşünce ve duygu ürünlerinin insanlar arasında paylaşıldığı merkezlerdir" diye konuştu

İha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 14:01:54
Güncelleme :22 Ekim 2008 Çarşamba 14:03:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?