6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ordulular en çok neden şikayetçi?

Ordu'da 2008 yılında tüketici en çok cep telefonundan şikayet ederken, son 3 ayda kredi kartları konusunda yapılan şikayetlerde büyük artış yaşandı.


Ordu İl Ticaret ve Sanayi Müdürlüğü verilerine göre, 2008 yılı ilk 9 aylık dönemde tüketiciler ayıplı mallar, kapıdan ve uzaktan satışlar, beyaz eşya ve kredi kartlarından olmak üzere toplam 460 şikayette bulundu.

Ordulu, şikayetlerinin büyük bir çoğunluğunu cep telefonu konusunda yaptı. 264 tüketici cep telefonundan kaynaklanan şikayetleri İl Ticaret ve Sanayi Odası Hakem Heyeti'ne yaparken, şikayetlerle ilgili başvurular yüzde 95 oranında sonuçlandı. Aynı dönem içerisinde ilk 6 aylık periyotta çok az sayıda şikayet konusu olan kredi kartlarında son 3 aylık dönemde büyük artış yaşandı. Cep telefonu konusunda en çok şikayet 30 iş günü süresinin aşılması şikayet konusu olurken, kredi kartlarındaki şikayet ise kullanım ücretleri oldu.


KREDİ KARTI ŞİKAYETİNDE ARTIŞ
İl Ticaret ve Sanayi Müdürü Hayri Canik, en çok şikayetin ayıplı mallar konusunda geldiğini belirterek, bunun içinde de en çok cep telefonu konusunda şikayet aldıklarını söyledi. Cep telefonlarında gelen şikayetlerinin büyük bölümünün tamiri için gereken süresinin aşılması nedeniyle geldiğini ifade eden Canik, "Ayrıca bir yıl içerisinde, aynı arızadan ikiden fazla tekrarlanması veya farklı arızaların dörtten fazla meydana gelmesi de cep telefonları için şikayet konusu oluyor. Bunun yanı sıra garanti süresi içerisinde farklı arızaların toplamının altıdan fazla olması ve arızanın maldan yararlanmamayı sürekli kılması tüketici tarafından şikayet ediliyor. Bu konuda tüketici tarafından genellikle malın değiştirilmesi veya bedel iadesi talep ediliyor" dedi.


Son 3 aylık dönemde kredi kartı şikayetlerinin arttığına dikkat çeken Canik, "Yılın ilk yarısına bakıldığında neredeyse yok denecek kadar az olan kredi kartları şikayetleri, son 3 ayda büyük bir artış yaşadı. İlk 6 ayda sadece 5 şikayet olurken, son üç ayda 18 kredi kartı şikayeti yapıldı. Genel olarak kartlar için yapılan şikayetler kullanım ücretlerinden kaynaklanan şikayetler oluyor. Yine aynı periyotta en çok şikayet olan konu kapıdan satışlar olurken, beyaz eşyalar konusunda yalnızca 3 şikayet yapıldı" diye konuştu

İha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 15:27:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?