7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Ordulular fındığın reçelini yaptı

Başta çikolatalı mamuller olmak üzere çeşitli şekilde tüketilen fındığı Ordulu bazı üreticiler, reçel yaparak değerlendiriyor.

Türkiye'nin önemli fındık üretim alanlarından Ordu'da bu yıl üretimin fazla olması ve üreticilerin ellerinde önemli miktarda fındık kalması, üreticileri fındığı çeşitli şekillerde tüketmeye yönlendiriyor.

Ordu'nun Ulubey ilçesindeki bazı fındık üreticileri de satamadıkları fındığın bir bölümünü reçel yapıyor.

Bu üreticilerden Fındıklı Köyü sakinlerinden Milliye Karaer (54), AA muhabirine yaptığı açıklama da, fındığı bu yıl istediği fiyata satamayınca, köyde yetişen meyvelerle karıştırarak reçel olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Kendisi gibi çok sayıda üreticinin fındığı reçelde kullandığını anlatan Karaer, fındığın bu şekilde hem değerlendiğini, hem de sağlıklı bir besin maddesi olarak tüketildiğini ifade etti.

İncir, elma ve ayva gibi köyde yetişen meyveleri kavrulmuş fındıklarla kaynatarak reçel yaptığını anlatan Karaer, ''Reçellerin, aroması daha lezzetli oluyor, enerji veriyor ve güzel bir görünüm kazanıyor. Fındık zaten doğal enerji kaynağı. Fındıklı reçeller yediden yetmişe herkesin tüketebileceği lezzetli bir besin maddesi. Özellikle çocuklar fındıklı reçelleri çok lezzetli buldu ve severek tüketiyorlar'' dedi.

Tuğba Özdemir (24) ise fındığın reçele ayrı bir tat kattığını söyledi.

Üreticilerden 90 yaşındaki Mehmet Naz ise ''Fındığımızı bu yıl istediğimiz fiyatta satamadık, elimizde kaldı. Biz de reçel yaparak değerlendiriyoruz. Bu yaşıma kadar fındığı daha önce böyle tüketmemiştim'' diye konuştu.

Fındıklı incir reçeli için önce incirler soyulup ateşte kaynayan şerbetin içine atılıyor. Meyveler piştikten sonra bol kavrulmuş fındıklar da reçelin içine atılarak 10 dakika daha kaynatılıyor Daha sonra ateşten alınan fındıklı incir reçeli soğutularak tüketilmek üzere cam kavanozlara konuluyor. 

a.a
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 13:41:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?