6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ordu'nun asfaltları geri kaldı

Ordu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, birçok ilin asfaltlama çalışmalarının yüzde 40'ı aştığını, Ordu'nun ise halen yüzde 13'lerde olduğunu söyledi.


Köye Yönelik Hizmet Götürme (KÖYDES) kapsamında 4 yıldır gelen ödenekleri gerektiği gibi değerlendirdiklerini belirten Mustafa Yılmaz, ancak çok sevindirici sonuçların ortada olmadığını kaydetti. Ortaya çıkan tablonun diğer illerle kıyaslanması amacıyla bir çalışma yaptıklarını ifade eden Yılmaz, "4 yıldır KÖYDES projesi kapsamında bütçeler geliyor. Ve bu bütçeler amacına uygun olarak değerlendiriliyor. Ancak sanal ortamda nereden nereye geldik. Durumumuz nedir diye bir çalışma başlattık. Bunu Türkiye'nin diğer illeriyle kıyaslayarak Ordu'nun durumunu ortaya çıkardık" dedi.
Belli kriterlere göre yapılan çalışmaların Ordu'nun ne kadar geride kaldığını bir kez daha gün yüzüne çıkardığını ifaden eden Yılmaz, "Çalışmalar sonrasında Ordu ile ilgili sevindirici bir haber vermemiz çok zor. Çünkü arazisi yapısı, yol ağı ve yerleşim yerlerinin dağınık olması çalışmaları zorlaştırıyor. Bu nedenle çalışmalarda mesafe alamıyoruz. Diğer illere kıyasla durumuz şudur. Daha biz yollarını yeni yeni iyileştirme başlamış bir iliz. Dolayısıyla asfaltı, beton yolu, kanalları bundan sonra yapmak zorundayız. Bu nedenle Ordu hizmetlerde diğer illere göre çok çok geride kalmıştır. Örneğin asfaltta diğer iller yüzde 40'ı aşmışken Ordu daha yüzde 13'lerde kalmış bir ildir" diye konuştu.


Yolların yapımı konusunda Ordu Valiliği ile ortak bir çalışma yürüttüklerini anlatan Mustafa Yılmaz, şöyle konuştu: "Yine Ordu Valiliği ile ortak çalıştığımız yönergeler var. Bununla ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz. Artık şunun keyfi işi, falan mahallenin muhtarının yolu gibi bir önceliğimiz olmayacak. Onlara belirli kriterler getirildi puan esasına göre yapılacak. Öncelik nüfus olmak üzere diğer kriterlerde göz önünde bulundurularak en çok hizmete ihtiyacı olan bölgeler çıkartılarak ona göre çalışmalar yapılacak. İlçelerden gelen program teklifleri de buna göre değerlendirilecek. Ancak önümüzde çok zor bir yolculuk var. Rakamlardan tek bir örnek verilmek gerekirse ikinci kat asfaltta dahil tüm yolların bitirilmesi için 600 milyon YTL kaynağa ihtiyaç var. Bunlar kolay işler değil."

İha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 17:17:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?