6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ordu'nun il genel meclis üyesi istifa etti

Ordu'nun kadın İl Genel Meclis Üyesi Sebanur Delican Civelek, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa etti.


5 Aralık 1934 tarihinde Türk kadınına genel seçimlere katılma, milletvekili seçme ve seçilme hakkının verilişinin 74. yıl dönümünde kadın İl Genel Meclis Üyesi Sebanur Delican Civelek, şok bir karar açıkladı.

Ordu İl Genel Meclisi Aralık ayı son birleşim toplantısında gündem dışı söz alan Civelek, duygulu bir konuşma yaparak, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Aradan geçen 74 yıla rağmen halen tek olmasının kendisi açısından onure edilecek bir durum olmadığını ifade eden Civelek, "Gönül isterdik ki,meclisimizin en azından yüzde 15'i kadın üyelerden oluşsun.

Yaklaşan yerel seçimlerde Ordu'da bir nebze olsun kadın adaylara yer verilmesini temenni ediyorum. Uzun yıllar görev aldığım ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün kurduğu CHP'den istifa ediyorum. Bundan sonra kalan görev süremde bağımsız olarak çalışmalarımı sürdüreceğim" diye konuştu.
İstifanın en önemli nedenini CHP'de kadın olarak siyaset yapmanın zorlaşması olarak gösteren Civelek, şöyle konuştu:


"Özellikle bugünü seçmemin nedeni, partimizin cumhuriyet kadınına yeterince değer verememesi, parti içerisinde kadın ve erkek olsun antidemokratik yapının sergilenmesidir. Bunun il ve ilçe örgütlerinde Türkiye genelinde devam etmesi, özellikle kadın olarak CHP'de siyasetin zor hale gelmiş olması, istifa nedenlerimin en başında gelmektedir."

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 17:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?