6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ordu'nun İlk Adım iskelesi

Ordu Belediyesi tarafından Atatürk'ün Ordu'ya gelişi sırasında ilk ayak bastığı yerde inşa edilecek olan 'İlk Adım İskelesi'nin ilk ihalesine teklif verilmediği için çalışmaların 1 ay gecikmeli başlayacağı bildirildi.


Ordu Belediyesi, daha önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla açtığı anıt ve park alanından sonra aynı yerde inşa edilecek olan 'İlk Adım İskelesi'nin yapımı için 22 Nisan'da ihale açmıştı.

İnşaat çalışmalarına başlamak için mevsim şartlarının iyileşmesini bekleyen Ordu Belediyesi'nin açtığı ilk ihaleye teklif veren olmadı. Bunun üzerine Ordu Belediyesi ikinci bir ihale açma kararı aldı.


Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Birol Yılmaz, anıta ek olarak yaklaşık 9 metre uzunluğunda iskelenin ilk ihalesine teklif verilmediğini için çalışmaların 1 ay geç tamamlanacağını belirtti. İkinci bir ihale için çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Yılmaz, "Elimizde olmayan sebeplerden dolayı iskelenin tamamlanması yaklaşık 1 gibi bir süre uzayacak. Ancak yapılacak ikinci ihaleden sonra bir hafta içinde yer teslimi yapılarak inşaat çalışmaları başlayacak ve iki ay gibi kısa bir süre içinde iskele inşaatı tamamlanacak" dedi.


Anıtın inşasının 275 bin YTL, alan düzenlemesinin yaklaşık 300 bin YTL'ye mal olacağını belirten Yılmaz, projenin son ayağı olan ve Atatürk'ün Ordu'ya gelişi sırasında ilk ayak bastığı yerde inşa edilecek olan İlk Adım İskelesi'ni gecikmelide olsa şehre kazandıracak olmaktan son derece mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 18:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?