6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ordu'nun kadastro durumu

Ordu Kadastro İl Müdürü Ömer Aksoy, Ordu'da 2009 yılı sonunda kadastro yapılmamış köy ve mahallenin kalmayacağını söyledi.


Ömer Aksoy, Ordu'da kadastro çalışmaları ve vatandaşların beklentileri konusunda açıklamalarda bulundu.

Ordu'nun ülke genelinde kadastro çalışmalarının en yoğun şekilde sürdürüldüğü illerin başından geldiğini belirten Aksoy, il genelinde 402 köy ve mahallede ihaleli kadastro çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti.

Orman sınırlarının belirlenmesi işlemlerini de orman ve tarım kuruluşlarından birer temsilci ile yürüttüklerini hatırlatan Aksoy, "Ordu'daki kadastro çalışmaları başka illerden gelmiş olan 7, kadastro müdürlüğümüzde dahil olduğu 14 adet müdürlük ile yürütülmektedir. Bu 402 birimin tamamında kadastro çalışmaları en geç 2009 yılında bitirilecektir. Böylelikle 2009 yılının sonunda birkaç sorunlu birimin dışında tüm köy ve mahallelerde kadastro çalışmaları yapılmış olacaktır" dedi.


İlerleyen süreçte kadastro müdürlüklerinin teknik arşivlerindeki bilgilerin Tapu Kadastro Bilgi Sistemi'ne (TAKBİS) dahil edileceğini belirten Aksoy, vatandaşlardan da beklentileri olduklarını ifade etti.

Aksoy, "Vatandaşlarımız her şeyden önce kadastro çalışmaları devam eden köy ve mahallelerde gayrimenkullerine ait her türlü bilgi belgeyi müdürlüklerimize ulaştırması gerekiyor. Vatandaşlarımızdan kendilerine ait taşınmazların sınırlarının belirlenme çalışmaları yapılırken, hazır bulunarak sınırlarını göstermelerini bekliyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 18:00:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GÜRSEL ÖZTÜRK IP: 212.12.154.xxx Tarih : 28.05.2008 13:42:48

BEN ORDU İLİ KABADÜZ İLÇESİ DERİNÇAY KÖYÜ BAŞKOTANA MAHALLESİNDEN GÜRSEL ÖZTÜRK İSTANBULDA OTURUYORUM ŞÖYLE BİR SORU SORMAYI BİLGİLERİNİZE ARZ EDERİM KÖYDEKİ YERİN SAHİBİ BABAM YAŞLI OLDUGU İÇİN VE İSTANBULDAN KÖYE GELEMEYECEGİ DURUMU SÖZ KONUSU OLUNCA BEN OGLU GÜRSEL ÖZTÜRK E NOTERDEN VEKALET VERSE TAPU KONUSUNU BEN HALLEDEBİLİRMİYİM KONUYLA İLGİLİ BANA BİLGİ VERİLMESİ KONUSUNU VE GEREGİNİ BİLGİLERİNİZE ARZ OLUNUR gürsel öztürk /istanbul 28/05/2008