7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Orduspor lige damgasını vurdu

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Orduspor'un teknik direktörü İsmail Kartal, 12 maçtır yenilmeyerek lige damga vurduklarını söyledi. 

İlk 6'ya girme mücadelesi veren Orduspor'da, pazar günü deplasmanda kümeden düşmesi kesinleşen Mardinspor'u mağlup etmenin sevinci yaşanıyor. Maç öncesi Orduspor hakkında Diyarbakırspor cephesinden gelen açıklamalara karşı sert cevaplarda bulunan teknik direktör Kartal, dar bir kadro ile büyük bir mücadele verdiklerini belirterek, kimsenin Orduspor'a zarar veremeyeceğini kaydetti. 

İkinci yarının başında bu yana peşlerini bırakmayan sakatlıklara bir de geçen haftaki Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçından sonra yaşanan istenmeyen olayların eklendiğini ifade eden Kartal, maç sonrası verilen cezaların takımda büyük moral bozukluğuna neden olduğunu kaydetti.

"YOKLUKTAN DEFANSI FORVET YAPTIK"
Olumsuzluklar nedeniyle takım kurmakta zorlandığını, hatta sakat olan iki oyuncuyu mecburen kadroya aldığını dile getiren Kartal, "Mardinspor maçına çıkabilmek için sakat oyuncuları dahi kadroya almak zorunda kaldım. İlk yarı sıcak bir havada Mardinspor elinden gelen mücadeleyi ortaya koydu. Özellikle rakibimiz iki tane çok net pozisyon yakaladı. İlk devre istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. İkinci yarı oyuna çok hızlı başladık. İki net pozisyonu değerlendiremedik. Bunları gol yapabilseydik çok daha rahat bir maç olabilirdi. Rakipte karşı karşıya birkaç pozisyonda kalemizde gol bulamadı. Oyunun son bölümünde tekrar kontrolü elimize alıp istediğimiz galibiyete ulaştık" dedi. 

Uzun süren sakatlıktan sonra ilk defa geçen hafta forma şansı bulan Okan Yılmaz'ın sıcak havadan çok fazla etkilendiğini ve forvet oyuncusu olmadığı için yerine defansta görev yapan Gökhan Kolomaç'ı aldığını vurgulayan Kartal, "Havanın çok sıcak olması nedeniyle Okan çok fazla etkili olmadı. Bu yüzden oyundan çıkarmak zorunda kaldım. Elimde de forvet oyuncusu olmadığı için Gökhan Kolomaç'ı santrfor oynattım. Gökhan da çok güzel bir gol atarak bize galibiyet sevinci yaşattı" diye konuştu.

"LİGE DAMGA VURDUK"
Mardinspor maçı öncesi çeşitli spekülasyonların ortaya atıldığını ve her şeye rağmen Orduspor'un Süper Lig'e çıkacağına inandığını dile getiren Kartal, sözlerine şöyle devam etti: 

"Maç öncesi hakkımızda söylenenlerle hiç ilişkimiz olmadığı halde bazı şeyler ortaya atıldı. Ancak her şey ortada, Orduspor'un verilmeyen penaltılarını herkes görüyor. Bütün bu olumsuzluklara rağmen 3 aydır mağlup olmuyoruz. Herkes şunu bilmelidir ki; ben bu lige damgamı vurdum. Ben İsmail Kartal'ım, kimseye verecek hesabım yok. Bizim önümüzü kesmeye çalışıyorlar, ancak kimse kesemeyecek. Biz oyuncumuzla taraftarımızla, yönetimimizle kenetlendik. Sonuna kadar bu işi götürüp play-off'a kalacağız. Oradan da bu takımı Süper Lig'e çıkaracağız. Ayrıca biz başkaları gibi devre arasında 2 milyon YTL'lik transferler yapmadık. 12 maçtır bu dar kadroyla yenilmiyoruz. Ben bu lige damgamı vurdum. Oyuncularımla beraber biz bu işi başaracağız, hiç kimsenin şüphesi olmasın."

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 15:00:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?