7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Ordu'ya 11 doktor atandı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, Ordu'nun ilçe devlet hastaneleri ve çeşitli sağlık ocaklarında görevlendirilmek üzere 11 doktor atamasının yapıldığını söyledi.

Son 6 yıldır Ordu'da sağlık kuruluşlarındaki doktor açığının kapatılması için büyük uğraş verdiklerini belirten AK Parti Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, son yapılan atamaları ildeki mevcut ihtiyacı karşılama noktasında ciddi bir adım olarak değerlendirdi.

Yılmaz, "Yıllardan beri doktor açığının bir türlü kapatılamadığı bir bölgede yaşıyoruz. Yapılan yeni atamalar bu açığın kapanması için yeterli olmasa da ciddi bir adım atılmıştır. İlimizin coğrafi yapısı göz önüne alındığında yapılan doktor atamalarının ne kadar önemli ve isabetli olduğu görülecektir. Özellikle il merkezine uzak olan ilçelerimize ve beldelerimize atamalar yapılarak buralarda yaşayan vatandaşlarımızın yerinde sağlık hizmeti almaları sağlanmış olacaktır. Önümüzdeki günlerde yapılacak yeni atamalarla bu ilçelerimizin sağlık hizmetini yeterince almalarının önünün açılacağını ümit ediyorum" dedi.

on yapılan atamalarla birlikte Ordu'ya atanan doktorların branş ve görev yerleri şöyle belirlendi: "Aile Hekimliği(Kabataş Merkez Sağlık Ocağı), Anesteziyoloji Ve Reanimasyon (Ordu Devlet Hastanesi), Mikrobiyoloji Ve Klinik Mikrobiyoloji (Ordu Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi), Kadın Hastalıkları Ve Doğum (Gölköy Devlet Hastanesi), Kadın Hastalıkları Ve Doğum (Ordu Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi), Pratisyen Tabip (Aybastı Devlet Hastanesi), Pratisyen Tabip (Kabadüz Merkez Sağlık Ocağı), Pratisyen Tabip (Kabataş Merkez Sağlık Ocağı), Pratisyen Tabip (Korgan Merkez Sağlık Ocağı), Pratisyen Tabip (Mesudiye-Topçam Sağlık Ocağı), Pratisyen Tabip (Ünye-Pelitliyatak Sağlık Ocağı)."

iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 22:46:25
Güncelleme :23 Aralık 2008 Salı 22:52:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hidayetyunus IP: 194.27.186.xxx Tarih : 24.12.2008 14:10:40

atamalar henüz yapılmadı..kurası ayın 25'inde çekilecek.bilmeyenlere duyurulur..