6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ordu'ya AB'den ziyaret

Avrupa Birliği (AB) Projeler Koordinasyon Birimi, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı 'Engelli Çocukların Normal Okul Sistemine Entegrasyonu' konulu projeye Ordu'nun ev sahipliği yapması fikrini kabul etti.


Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın (Ulusal Ajans) yürüttüğü 'Hayat Boyu Öğrenme Programı' çerçevesinde AB ülkelerinden genel ve meslek eğitim uzmanı ile yöneticileri Ordu'ya geldi.

Çalışma ziyaretlerinin ilk gününde Avrupa'nın 6 farklı ülkesinden katılan 8 eğitim görevlisi, Ordu Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun ve Ordu Vali Yardımcısı Fikret Çavuş'u makamlarında ziyaret etti.

Düzenlenen çalışma ziyaretlerinde katılımcılara engelli öğrencilerin kaynaştırıldığı Türk eğitim sisteminin genel görünüşü sunulmaya çalışılacak. Kaynaştırma ve iyi uygulamalar yapılan yerel okullar bu süreç içerisinde katılımcılara gösterilecek.

Katılımcılar ayrıca velilerin çocuklarına bakış açıları hakkında görüşme fırsatı bulacak.

Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü, katılımcılara engelli öğrencilerin eğitimleri sırasında yaşadıkları zorluklar hakkında toplumun bilincinin nasıl artırılabileceği konusunda birçok bilgi sunacak.

Ziyaret sırasında farklı ülkelerden gelen katılımcılar birbirleri ile iyi uygulama ve tecrübelerini paylaşabilecek. Öte yandan program içerisinde bazı sosyal ve kültürel aktivitelerin olacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2008 Pazartesi 14:37:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?