7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Ordu'ya bayan başkan aday adayı

Eski Ordu Belediye Başkan Yardımcısı A.Bahar Çebi, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Ordu Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı.


Parti binasında düzenlediği basın toplantısında aday adaylığını açıklayan Bahar Çebi, Belediye Başkanlığı’nı makam mevki olarak düşünmediğini, halka hizmet etmek için bir araç olarak gördüğünü belirtti. Güzel, disiplinli, donanımlı ve herkesin barışık olduğu bir şehir ortaya çıkarmak istediğini dile getiren Çebi, "Orduluların aday adaylığımı en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum" dedi.

A. BAHAR ÇEBİ KİMDİR?
İlk ve orta öğrenimini TED Ankara Koleji’nde, yüksek öğrenimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) gerçekleştiren Çebi, 1994-2004 yılları arasında Ordu Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Bu süre içinde Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Kongre delegesi seçilen, Avrupa Birliği Bölgeler Meclisi'nde Türkiye'yi temsil eden Çebi, savaş sonrası Makedonya ve Kosova'da gözlemci olarak bulundu. Türkiye ile Japonya arasında devam eden işbirliği kapsamında 'JİCA Hareket Planı Ödülü' de alan Çebi, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Konseyi tarafından düzenlenen konferanslara konuşmacı ve yönetmen olarak katıldı. Çebi ayrıca, Ordu Üniversitesi'nde 'Konuşma ve İkna Kabiliyeti', 'Kalite Güvence ve Standardizasyon' konularında dersler verdi. Birçok sivil toplum kuruluşlarında yönetici ve başkanlık yapan ve çok iyi derecede İngilizce konuşan Çebi, evli ve bir çocuk annesi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 15:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?