6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Ordu'ya kültür ziyareti

İtalyan ve Slovak kültür müdürü ve belediye görevlileri, Avrupa Birliği'nin (AB) "Dans Eden Kültürler" programı kapsamında Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'a ziyarette bulundu. 

Avrupa'ya ait ülkelerin halk oyunları, folklor ve müzikte geleneklerin paylaşımını ele alan 'Dans Eden Kültürler' programı kapsamında Slovakya'nın Sturavo kenti Kültür Müdürü Tibor Halasi ve beraberindeki 3 kişi ile İtalya'nın Sant Angelo İn Vado kenti belediyesi adına Elmo De Angelis, Ordu belediye Başkanı Seyit Torun'a bir nezaket ziyaretinde bulundular. Ziyarette Ordu Halk Eğitim Müdürü Zafer Gümüş de hazır bulundu. 

Slovak ve İtalyan heyet, AB üyesi veya aday ülkeler arasında halk oyunları, folklor, müzik, yöresel kıyafet, dans figürleri gibi geleneksel kültürleri birbirlerine tanıtmayı amaçladıklarını belirtti. Heyet üyeleri, bu çalışmaların hedef kitlesinin yetişkin öğrenciler, yerel toplum, kırsal ve dezavantajlı gruplar olduğunu dile getirerek, "Avrupa'yı kültürlerin ortak noktası yapmak istiyoruz" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 15:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?